„Za všechno může neschopná vláda a premiér!“ Opravdu?

21. 10. 2020 18:01:01
No: „Kdo jsi bez viny, ať hoď kamenem, se říká v bibli. Opravdu se všichni křiklouni a odpírači cítí být bez viny?

Bez viny se vždy cítí hlavně zločinci. Tedy ti, co nerespektují pravidla, zákony a nejen že je obcházení, ale dokonce se ohánějí svými právy. Zejména pak demokracií. Tedy svobodou, kterou jim ta „jejich verze demokracie“ má dávat.

Ať už vláda nebo někdo z oprávněně způsobilých a povolaných k součinnosti odborníků něco dělá nebo nedělá, má na to legitimní mandát. Kroky se můžou a nemusí líbit ALE MAJÍ SE DODRŽOVAT! Protesty jsou možné, ale NEMAJÍ porušovat nařízení a zákony.

Kolik „bezrouškařů“ a jejich rebelujících kamarádů se asi nakazilo při demonstraci o minulém víkendu svým ukázáním se, že „roušku NE!“? A budou se ti, co onemocní nechat léčit? Pokud ne, pak je to v pořádku. To platí i o exprezidentovi Klausovi. Jestli se nakazí, pak exemplárně ho léčit ricínovým olejem a klystýrem. To prý viry také dobře vyhání, jak napsal pan Hašek ve Švejkovi. A stejně bych postupoval s jemu podobnými.

Bohužel, hlasy těch, co virus neuznávají spolu s hlasy různých rádobypolitických lídrů, lékařů a samozvaných odborníků jsou hnací vodou na kolo rebélie a nedodržování nařízení. Vždyť 200.000 našich občanů se chystá na zahraniční dovolenou, kterousi nějakou hloupou vládou a nezvládnutou situací kolem neexistující nákazy nenechají vzít! Vždyť na to MAJÍ PRÁVO! Chce se mi zvolat, ANO, máte plné právo – onemocnět a nebýt léčeni. Vždyť když vir neexistuje, není co léčit. Výjma rýmičky a chřipečky, co za týden zmizí.

Stejně tak pod kotel přikládají média. Rozhovory s každým, kdo má do zadnice díru s nějakým diplomem, by měly být brány jako šíření nepravdivé či poplašné zprávy. To je trestné! Co na to justice a její orgány?

Jestli za něco může pan Babiš nebo jeho vláda, pak mají neskutečně velmi dlouhé prsty. Lockdowny a karantény, omezování pohybu a svobody občanů se děje napříč světem. A zejména v okolních zemích a ostatních evropských státech.

Že se lidé vydali z peněz na jaře, při prvním uzamčení ekonomiky? No, oni mnozí neměli se z čeho vydat. O tom média hojně psala. „Lidé nemají úspory, přežijí maximálně měsíc...“ „Firmy budou krachovat, lidé bez práce budou přibývat...“ Ale to se už dělo před virem, ekonomiky šly do recese, které vydatně napomohla EU nařízeními z Bruselu. A i bez viru byla německá ekonomika dvě čtvrtletí za sebou v poklesu. I BEZ BABIŠE.

Osobní nezodpovědností mnoha lidí nejen u nás, situace došla takto daleko. Mladší generace byla ochotná obětovat seniory a dokonce to měl být lék na důchodovou reformu. Méně důchodců, nižší výdaje... A najednou se kácí v jejich lese. 25 nebo 30 či 40 let. I malé děti jsou ve statistikách. Co kdyby někdo přišel s teorií – nechme umřít mladé, staré to taky nemine, ale nebude tu nezaměstnanost a odpadne problém s jejich přístupem k práci a životu. Jak by se to asi líbilo jim samým?

Nechte vládu i s panem Prymulou dělat, to co dělají i jinde. Občanskou poslušností a respektováním nařízení o lidská práva nepřijdeme. A ti, co se o ně bojí, mohou odejít jinam nebo riskovat, že budou za svoje chování potrestáni. A až bude po všem, pak budeme moct hodnotit.

P.S. Hlavně bych se nerad dočkal reinkarnace mediálních a zejména politických mrtvol včetně jejich otce, V.Klause st. Ti i bez viru dokázali tuhle zemi „demokraticky“ vydrancovat. A jejich návrat by tím tenhle virus hravě strčil do kapsy.

Autor: Aleš Baloun | středa 21.10.2020 18:01 | karma článku: 47.27 | přečteno: 10400x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

I duše mohou plakat

Někdy potkáte někoho, bez koho už nedokážete žít..., a tak, když vás osud rozdělí a pak následně zase spojí, neváháte ani chviličku... Pro Marušku...

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 |

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.66 | Přečteno: 249 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.69 | Přečteno: 1498 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 474 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |
Počet článků 1047 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1809

Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...