Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tomtop

26. 9. 2012 7:17
až na "obyčejný člověk se chová slušně"

obyčejný člověk se chová slušně dokud pro něj někdo něco nedělá, pak to jde do kopru .... dnešní obyčejný člověk je velice "asertivní", všemu rozumí a nic si nenechá líbit ... na každý problém reaguje poměrně arogantně, páč ví jak to je a absolutně ho nezajímají podmínky, ve kterých "problém" vznikl. Mě třeba velice udivují rodiče dětí, které učí žena na ZUŠ. Jen domluvit termíny hodin je nadlidský úkol, protože každý z nich "má nárok" na hodinu nejlépe mezi 13-15h a nedejbože když se musí domluvená hodina měnit ... to se mohou potentočkovat. Nikoho z nich nezajímá, že nejsou sami jediní, že ostatní stejně jako oni mají nějaké časové možnosti. Nepochybuji, že mají stené "problémy" s vedoucími dalších zájmových kroužků. Následují v některých případech další trable typu "naše dítě nic neumí" a zcela vytění fakt, že je učitelka každou druhou hodinu žádala, aby flákající dítě přiměli cvičit.

V mém technickém oboru je to méně očividné, jde o klasický alibismus a nekonkrétně psané smlouvy.

0 0
možnosti

Ládin

24. 9. 2012 18:43
Poděkujte

vládám Zemana, Špidly a Grosse, za jejich vlád se při rekordním růstu ekonomiky prožíralo, tehdy jste měl bojovat a mohlo to mít možná nějakej smysl, už si nevzpomínáte, jak nejoblíbenější politik všech dob Standa chtěl přidat policistům, aby měli průměrnej plat 37 000 kč a nadstandartní výsluhy? Neřikal jste tehdy, že si to zaslouží? A že si to zaslouží důchodci, lékaři, učitelé? Připomenu vám, že to zmařil vámi tolik nenáviděný Kalousek.

2 0
možnosti

milan166475

25. 9. 2012 16:35
Re: Poděkujte

To chrochtající prase?spadnul jste z jahody naznak.Nebo snad chemikuv příbuzný?Soukmenovec?

:-)[>-]

2 0
možnosti

milamac

24. 9. 2012 17:49
Už se těším až oranžoví s rudými vyhrajou volby

a nastanou nové Zlaté časy v Evropě!

0 0
možnosti

tomtop

26. 9. 2012 7:18
Re: Už se těším až oranžoví s rudými vyhrajou volby

zakončené zlatým pádem a la řecko ... tak 3x hurrrá levici a nejlépe i totalitním praktikám.

0 0
možnosti

Ctav

24. 9. 2012 10:19
Pane Baloun, cetl jste co Kalousek rekl?

1 0
možnosti

hovn

23. 9. 2012 18:00
Kdž si někdo půjčí na mejdan,

je splácení dluhu vždy bolestivé a to ještě v situaci, kdy Jirka říkal, že dluhy se neplatí

0 0
možnosti

klobouk.emanuel

23. 9. 2012 18:45
Re: Kdž si někdo půjčí na mejdan,

Zeptej se pana Charouze a dalších co využili služeb Konsolidační agentury/banky, co se svezli se sanací bank atp. Nebo např, pana Chvalovského a jeho kamaráda z Komerční banky, který prohlásil, že si musí pana Chvalovského a jemu podobné velké dlužníky předcházet, protože tak možná vrátí aspoň něco, že kdyby na něj byl zlý, tak by nevrátil nic.  Ti ti to určitě vysvětlí jak se to má s vrácením peněz. A pokud si pamatuji souvislosti ve kterých to pan Paroubek řekl, tak šlo právě o to, že v českém podnikatelském prostředí se dluhy neplatí.

1 0
možnosti

pavel64

23. 9. 2012 10:13
Diskuse

Je komické, jak v diskusi probíhá boj o to, zda za to mohou modří nebo oranžoví, republikáni či demokraté, ... . A ti na špičce pyramidy se jen smějí. Věc se jim daří.

0 0
možnosti

mašlomcha

22. 9. 2012 22:16
že má autor něco společného s tím Balounem ve Švejkovi?

To by totiž vysvětlovalo, proč je tak alergický na slovo "prožrali".;-D;-D

Jinak ukázal se nám jako hodně velký popleta. Stačilo napsat: "Vůbec jsem nepochopil smysl toho, co Kalousek řekl, ale jestli něco říkal, že jsem něco prožral, tak jakože se jmenuji Baloun - jako ten ve Švejkovi - tak já s tím nemám nic společného.

0 0
možnosti

ettienne

22. 9. 2012 1:18
(Hyper)dluh, problém pana autora, Kalouska a nás všech

velmi jednoduše a efektivně vyřeší (hyper)inflace.

FED tiskne 1,2 mld USD / den high powered money (a bude tisknout dokud to bude nutné - "open ended") - peníze vyčarované z ničeho za které vykupuje státní dluh a které zároveň napumpuje do komerčních bank (a ty jejich objem ještě jednou virtuálně pro jistotu několikanásobně zvýší). To samé dělá ECB. Jakmile tyto peníze banky a stát vyplaví do běhu, přijde velmi rychle den, kdy:

a) státní aparát (a bankéři) označí dluhovou krizi za úspěšně překonanou

b) zbytek lidí si koupí za své celoživotní úspory dva chleby a hořčicí a ti, co žádné úspory nemají začnou od 0.

... kdo celou jízdu nakonec již poněkolikáté zaplatí, prostřednictvím politiků a politiky - kteří budou označeni za hlavní strůjce kolapsu a na než bude nasměrován hlavní plamen hněvu, je zřejmé. Jisté novum, zde však je - tato jízda se poprvé odbude v globálním měřítku.

0 0
možnosti

Tangua

21. 9. 2012 16:30
Velmi dobrý a pravdivý článek

Musím podotknout, že autor jako jeden z mála ví, že ve slově methanol se to "h" skutečně píše. To jen mimochodem - je ještě otázka, kteří kmotři (o nichž veřejnost neví) v tomto mafiánském státě tahají za nitky. Mám ten dojem, že tzv. vláda je jejich úřadem, kterému bez problémů šéfují.

0 0
možnosti

Ewerell64

21. 9. 2012 14:51
Postprůmyslová epocha

Prožrali, nasytili se a protože jsme si mysleli že už nikdy nebudeme muset jíst (a tudíž pracovat) tak jsme přebytky poslali do Asie. Ano, žijeme v Evropě v postprůmyslové epoše. Receptem měly být služby, ale kde se do soukolí přilejou peníze, když NIKDO už nevyrábí žádný materiální produkt? Jednou to někdo přirovnal k situaci kdy já sousedovi vyčistím boty, on mi za to zaplatí 100Kč a další týden si to vyměníme - on vyčistí, já zaplatím. Zbohatneme oba? NE! Zbohatli bychom pouze kdyby jsme si začali ty boty sami vyrábět a prodávat dalším sousedům. Prostě služby musí stát na vrcholu pyramidy se silnou výrobní základnou a ne na písku tvořeném Made in East Asia. A jak klesá množství peněz podložených REÁLNÝM produktem (a ne uměle nadopovaných na burze, že pane Gordone Gekko) tak z toho tenčícího pramínku si horních 10.000 urve ještě víc a na spodek ("lůzu", jak jinak) zbyde čím dál míň. Tak žije taky na dluh - samozřejmě v řádech tisíců. Státy jedou v dluzích miliardových.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS