Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych chtěl upozornit, že regulované nájemné bylo zavedeno v r. 1915, aby odvedenci se nebouřili, že jejich rodiny nemají na nájem. Dodnes nikdo z těch domácích za to žádnou rekompenzaci nedostal.

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
SV

Já od státu nechci nic a hlavně už vůbec nechci, aby vykládal mojím nájemníkům, že nemusí platit nájem.

11 0
možnosti
Foto

Ale přece ta regulace spočívá pouze v tom, že po dobu nouzového stavu nesmí dát domácí z důvodů neplacení nájemného výpověď. Pokud tedy to nájemné nedoplatí ani po skončení nouzového stavu, tak tu výpověď bude moci domácí dát a nezaplacené nájemné můžete vymáhat soudně. Spíše bych viděl problém v tom, že policie odmítá asistovat, když chce pan domácí vyrazit nájemníka, který užívá byt neprávněně, i když je to evidentně zlodějna.

0 1
možnosti
MB

Nic osobního, nicméně Váš příspěvek mi připadá jako Slohová práce = Oni mají - my nemáme, klasika. Díly Ilonce Ernestové - dole, je uvedena podstata veškerých parametrů. Já, ze svých asi 25 letých zkušeností uvádím :

Každý člověk se dříve, či později střetne s pojmy - Šetřit - Investovat ? Přijde na to, že je lépe investovat. Pokud to udělá, jde do rizika. Pokud to neudělá má jistotu, že se Stát oň postará mizerně a bude rozhlodáván inflací, (děje se). Práce s pronajímáním je práce jako kterákoliv jiná. Režim může být jakýkoliv - Model "Pantáty Pralovce" - s hledáním jeskyně, je zde a bude pořád. Je i pozoruhodné, že takto uvažovalo asi 80% současných majitelů svých nemovitostí a marginální část to řeší pronájmy. Skupina vlastníků je specifická a stává se tak zájmem všech politických stran ...

Komunisté je odřeli jednoduše - ukradli jim to, ČSSD zregulovala a Hnutí ANO vyhlásila program, že majitel se s nájemníkem, (asi nejlépe u Samovaru), má obejmout. I obě mé dcery již bydlí ve svém, starší dokonce medituje o skutečně své - Důchodové reformě = Že by si pořídila byt ještě jeden. To vítám a považuji za investice zcela rozumné ...

Je zcela zbytečné psát o nevoli a kořistném postoji Státu. Nic nedělá - Stavební povolování stále chybí, 4% výpalného zase nechybí, podobně se 100% zvýšeným poplatkem na KÚ. Je možno psát o podporách a programech záchrany pro Majitele - Neexistují ! Prostě furt dokola - Oni mají - My nemáme, hrr na ně a zvyšme jim Daně:-)

9 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
VH

Připomínáte mně Babišovo "všichni kradnú". Jemu se nedivím - soudí podle své planety.

Jste na tom stejně? Nebo Vás někdo zblbnul.

Netvrdím, že všichni vše řádně daní. Ale většina pronajimatelů (zejména těch "obyčejných", dlouhodobých) daně řádně platila.

Ano - podnikání je riziko. Ovšem když stát do podnikání zasáhne, je v demokratickém, právním státě povinen škody nahradit. (Tím mám na mysli povel nájemníkům: neplaťte. I blbec pochopí, že následně nebudou schopni dluh + nájem platit.)

Jen na okraj: Jsem přesvědčen, že stát chtěl pomoci především sobě: Nebude muset platit příspěvek na bydlení. Ten se vyplatí jen tomu, kdo v daném období řádně zaplatil své účty. (V ČR je více než 900 000 pronajímaných bytů. Budeme-li uvažovat, že jen 10 % jejich uživatelů je v nesnázích a příspěvek na bydlení by byl v průměru 15 tisíc za dobu odkladu, ušetří vychytralý stát /= vláda/ nejméně 13 mld. Kč.) A ti nejpostiženější přijdou o 15 tisíc.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

Pronajímat byty je naprosto legální záležitost.

Fyzické osoby mohou pronajímat dle tří paragrafů Zákona o daních z příjmů:

1) § 7 - podnikání. Na to ale musí být živnostenský list, který jen tak někdo na pronájem bytů nedostane. Neboť by ten pronájem musel obsahovat i jiné služby - např. praní prádla, poskytnutí stravy atd. (Pokud někdo takto podniká, má nárok na odškodnění 25.000,- Kč.)

2) § 9 - nájem. Na to není požadován žádný úřední glejd. (Nelze požadovat žádné odškodnění.)

3 § 10 - nahodilá činnost. Do částky 30.000,- Kč ročně se ani do Přiznání k DPFO neuvádí.

Pak mohou jako svou obchodní činnost provádět pronájem právnické osoby. A na ně se nevztahuje žádné odškodnění. Pouze na částečnou kompenzaci mezd jejich zaměstnanců, pokud tedy nějaké mají.

2 0
možnosti
VH

Je pro úplnost: Příjem dle § 9 je nutno danit daní z příjmu. Nemocenské ani důchodové pojištění se z těchto příjmů neplatí.

2 0
možnosti
Foto

Může mi tu pan autor dát odkaz, kdo že to chce za pronájem bytů kompenzace?

RvRvRv

4 0
možnosti
Foto

A89l64e63š 28M37e55r70t21a

13. 4. 2020 15:52

Odkaz vám nedám jelikož jsem to četl před delší dobou, ale četl jsem rozhovor s jedním pánem, který pronajímá byty přes Airbnb a ten chudák brečel jak želva.

0 1
možnosti
Foto

Jestli tato situace sníží cenu bytů, bude to jen prospěšné. Ti co se tímto nepovoleným pdnikáním přiživovali a byty pronajímali, to pocítí mnohem méně, jako většina občanů, kteří se živili prací.

1 3
možnosti
Foto

Ono je NEpovolené pronajímat byty? Od kdy?

4 0
možnosti
MV

Prosím Vás, který zákon zákazuje pronajímat vlastněnou nemovitost? A když někdo pronajímá bez dokladu o měsíčním nájmu, na černo, tak může jen těžko zadat o podporu stát. To tam jen přijde a řekne : já bych chtěl? Buď jste tak hloupý, nebo tak zlý. To první by bylo příjemnější.

6 0
možnosti
PB

P71e46t52r 74B86u15r23i67a55n

13. 4. 2020 13:25

žádná náhrada státu pro pronajímatele neexistuje. Autor si ji vyfabuloval. A o tom to je.

5 0
možnosti
PB

P53e21t77r 67B64u45r22i26a67n

13. 4. 2020 12:32

No ale kde není oficiální byznys, není ani oficiální podpora. Takže odpuštění splátek či jiná pomoc nepřijde.

Zdroj: https://alesbaloun.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749543

Opět snůška naprostých lží jako ve vašem předchozím blogu o podpoře firem v době koronaviru, kde jste psal, že firmy mají podnikání i zaměstnance v ČR, ale korporátní daně platí v daňových rájích. To je nemožné.

Když už proletářsky nenávidíte podnikatele a živnostníky, tak si zjistěte alespoň základní reálie o podnikání, tyhle bláboly se fakt nedají číst.

Stát nijak v době nouze NEPODPORUJE podnikání v realitách a to ani to oficiální, ani to načerno. Stát pouze nařídil bankám a finančním společnostem aby na své vlastní náklady odložily lidem splátky půjček a hypoték (což jim samozřejmě nijak nenahradí, tedy se v tomto chová stát jako hyena).

To znamená, že splátky jsou odloženy všem vlastníkům realit na hypotéku bez ohledu na to, zda v ní podnikají, či jen bydlí.

A za další: Pokud tohle podnikání bylo legální, pak je možné zažádat o úlevy odložením splátek úvěrů, hypoték a také nájmů.

Zdroj: https://alesbaloun.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749543

Žádné "pokud bylo legální" jako podmínka neexistuje, kde jste k tomu přišel? Naopak, pokud byl pronájem načerno, žádná vládní omezení o odkladu nájmů a zákazu výpovědi se ho netýkají, vše je na domluvě a takový podnikavec, který ze svého byznysu neplatil nikdy daň, o nic nepřijde, ale o odklad splátek hypoték si zažádat klidně může. Takže je to přesně naopak, než z čeho se radujete v článku.

A potom vlastník nemovitosti fakt nežádá o odložení nájmů, protože žádné neplatí, nýbrž naopak kasíruje a ty ho živí. Takže stát sebral možnost obživy všem poctivým pronajímatelům, prakticky je okradl v přímém přenosu a vy, protože ničemu nerozumíte, z toho máte ještě dětinskou radost. Takže shrnuto, ti co pronajímali oficiálně a platili poctivě daně jsou dnes okradeni, ti co načerno o nic nepřišli a přibyly jim jen výhody. To jsou věci, že?

5 3
možnosti
PB

P10e95t11r 72B98u49r65i22a60n

13. 4. 2020 13:01

Může mi např. pan mínusovač Mužík říct, v čem má autor blogu pravdu a já ne? Aha, nemůže. Taky tomu nerozumí. To potom jo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...