Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problémů je hned několik.

A/ Paní Schillerová zřetelně umí anglicky jako absolvent 10tidílného kursu. Takže uvést, že s podobnou výbavou "mluvím anglicky" je třeba velkého sebevědomí nebo blbosti.

B/ Není hanba, že někdo nemá hlavu na jazyky. V tom případě není jistě dnes problém sehnat tlumočníka, který ji bude vždy k ruce. Ale lhát, že se domluví.....

C/ Pan Babiš včera v 168 hodin na toto konto prohlásil, že "nejsou lidi" myšleno lidé do ministerských funkcí. Musím říci, že po dlouhé době jsem s ním bezvýhradně souhlasil.

2 0
možnosti

A/ - To já bych to u ní viděl jako kombinaci drzosti a pocitu vlastní nedotknutelnosti.

B/ - Přesně tak. A stejně jako u "roušek do každé schránky", "dostatečných zásob zdravotního materiálu" a u mnoha dalších "parád" této vlády mne mrzí primárně ta nestydatá lež. Vždyť přece není ostuda přiznat chybu a omluvit se, ukázat sebereflexi, koneckonců, všichni jsme jenom lidé - ale to bychom chtěli moc...

C/ - Souhlas. Ale myslím, že "nejsou lidi" primárně pro ANO. Všichni schopní, kteří už "měli tu čest" s Andrejem, nemají mírně řečeno úplně nejlepší vzpomínky... a ti ostatní, kteří mají dost inteligence a základní pud sebezáchovy, jistě nemají zapotřebí cokoli podobného absolvovat.;-D

0 0
možnosti
Foto

Pani Schillerová je ministryně české vlády a na komunikaci v cizím jazyce používá překladatele, tak jak to dělá většina vládních činitelů jiných zemí.

Problém vidím v případě, když ti, kteří nás zastupují v evropském parlamentu, angličtinu dobře neovládají. Je to v unii jazyk úřední, tedy by měl býti povinný.

Tam nám touto nevědomostí vznikají velké ztráty a proto máme mnohem nižší dotace jako ostatní. Mlčením, nebo komunikací na úrovni jazykových kurzů se k lizu nedostaneme. Rv

1 0
možnosti
Foto

V případě paní Schillerové je ještě něco horšího než to, že anglicky neumí a že si to přitom napsala do životopisu.

A to je, že nedokázala z takové ošemetné situace vyjít beze ztráty "květinky".

Např. mohla říct: víte co, budeme raději mluvit česky, aby nám posluchači lépe rozuměli.

5 1
možnosti
Foto

Jsou různé stupně znalosti jazyků. Kusé sdělení jejich výčtu nemá nijak velkou vypovídací hodnotu.

0 2
možnosti

Jo jo, naši politici by měli umět ČESKY vyplodit aspoň pár souvislých vět.

Pak také vysvětlit Pepkovi Vyskoč (Josef Vyskočil) proč nemůže být ministrem, i když je tak nadměrně pracovitý a umí říci i "Sorry jako" (angličtina na komunikativní úrovni)

1 0
možnosti
Foto

My tu řešíme Schillerovou v čele máme premiéra, který mluví jazykem neznámého kmene a nikdo mu nerozumí.

3 3
možnosti

Jednou jsem už nevydržel a redakci nejmenovaného portálu citoval, co předvedl jejich "redaktor". Dodnes mě mrzí, že jsem si neschoval jednu z nejstupidnějších odpovědí, které jsem kdy dostal.

5 0
možnosti
Foto

Tak to mě taky teď mrzí, moc ráda bych si tu odpověď přečetla;-D.

0 0
možnosti

Díky, pane, hřebíček na hlavičku :-)

3 0
možnosti

A propos, jak vám vadí předseda vlády, který zjevně neumí česky lépe než Gustáv Husák, ale tehdy byla federace? Pročpak se někdo, kdo mluví o svém národě, a myslí tím zřejmě Čechy, ani po pětadvaceti letech u nás nenaučil česky?

6 5
možnosti

Milý pane, moje matka je ze Slovenska a v Česku žije už 50 let. Že je Slovenka na ní poznáte až v okamžiku, kdy se rozčílí. Pak jede hezky ve své mateřštině. Strefovat se do Babiše kvůli češtině je trapné.

7 2
možnosti

Paní Schillerová je cílem kritiky ze dvou důvodů:

1) Andrej Babiš se navážel do Bohuslava Sobotky pro jeho angličtinu a sliboval, že jeho ministři anglicky umět budou. Tak to očividně není pravda, a on to zcela přešel.

2) Alena Schillerová lhala. Stačilo se přiznat. Viz Vladimír Špidla, ten řekl, že “anglicky pasivně, do půl roku aktivně”. A to se zrovna stal eurokomisařem. Prostě něco jiného je chybu přiznat a něco jiného je arogantně zatloukat. Ona dokonce prohlásila, že je to lež. Jenže očividně lhala ona.

Vám obojí připadá v pořádku, že máte potřebu se paní Schillerové zastat?

9 7
možnosti

Pane Švadlenko,

podstatou vůbec není, zda p. Schillerová lhala nebo nelhala! Podstatou je to, že se stala terčem odporného a ubohého mediálního honu. (Nejdřív účes, teď znalost angličtiny... a co bude příště? Nevhodná, neboť příliš rudá barva rtěnky? ;-D)

11 13
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS