Aleš Baloun

Kalousek:Prožrali jsme to a proflákali.Zlaté časy v Evropě skončily

21. 09. 2012 7:00:00
Národ: Tak Vám, pane Kalousku, pěkně děkujeme...ale ani Vaše sebekritika nás nezachrání. To, že Jste všechno rozkradli a sežrali, vypili a rozdali – to víme všichni. A taky víme, co s tím... Tedy - s Vámi.

Jestli si někdo dělá na plná ústa legraci z českého národa, tak je to ministr financí. On i jeho lidé dělají, co můžou (aféra methanol), on za nic nemůže (to komunisté), všechno, co vymyslel (zvýšení DPH, snížení dávek a zdražení všeho) mu doporučili nějací odborníci, co si je platí a on sám je křišťálově čistý, jako nepančovaná vodka s nesfalšovatelným kolkem a rodným listem („poslední trhák“, co zabrání padělání alkoholu).

Nic jiného se podle jeho vyjádření ani dělat nedá. Musí to dopadnout na obyčejné lidi. ( Ne na ty co nakradli a ještě dělají hodnou politiku). Jak údajně zdůraznil pan ministr (viz odkaz na článek), zlí fabrikanti a banky se tomu zase vyhnou. Opomenul jmenovat své kamarády, opomneul i mafii, kmotry, tuneláře, příživníky, kriminální živly... ale neopomenul podotknout, že jiní, než obyčejní lidé tady už (fakt) nejsou.

Jestli myslel obyčejnými lidmi všechny, co nejsou fabrikanti a bankovní magnáti, pak se hluboce mýlí. Minimálně on a další političtí a na politiky napojení kamarádi obyčejní lidé nejsou.

Obyčejný člověk se chová k ostatním lidem slušně, zdvořile a s úctou. Obyčejný člověk nekrade a lže jen zřídka. Obyčejný člověk platí státu daně a stát ho za to okrádá, kde může. Obyčejný člověk je rád, když vydělá pár tisícovek a je rád, když do další výplaty on a jeho rodina přežije. Obyčejný člověk vidí věci reálně. Obyčejný člověk se ale může stát politikem, ale pak už je zase v jiné skupině. Rozhodně ne zařaditelný mezi obyčejné lidi.

Tenhle obyčejný člověk stát nezadlužil. Zadlužil spíš zpravidla kvůli státu sám sebe. Obyčejný člověk je naivní, protože si myslel, že ten koho si zvolil, bude stejný jako obyčejný člověk. Jenže s velikostí přiděleného koryta se obyčejný člověk rychle může změnit na chrochtajícího, tloustnoucího a rozumu rychle pozbývajícího vepře, co si nevidí na špičku rypáčku.

A takový chrochtající „obyčejný vepř“ může rychle vyrůst v pěknou „sviňku“ a když se pak jeho hlasité chrochtání někomu nelíbí, s ostatními chrochtajícími korytáři mu můžou rychle obyčejný život udělat neobyčejně obyčejným.

Jediné, co mě mrzí, že drze pak třeba takový „obyčejný člověk“ prohlásí, že „jsme si to prožrali a proflákali všichni“. Co taky od takového zodpovědného, dlouho v politice se přiživujícího politika čekat?

Ale to jsou možná jen „informace na základě vlivu nedostatku alkoholu v regálech“ (bufetu poslanecké sněmovny)

P.S. Ale rukojmím už jsme dávno. Drží nás v šachu i tahle vláda, která dala zemi - díky dluhům - bankám a finančním mafiánům...

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/prozrali-jsme-to-proflakali-zlate-casy-v-evrope-skoncily-rekl-kalousek-13h-/domaci.aspx?c=A120920_113209_domaci_kop

Autor: Aleš Baloun | karma: 46.32 | přečteno: 11063 ×
Poslední články autora