Spláchnutej 2. – Konec modrého holuba.

Holuby lidé vyhání z měst, protože kálejí po sochách. ODS lidé vyhánějí odevšud. Protože modrý pták  kálí po lidech a ještě tvrdí, že to je pro jejich blaho.

Hloupý český národ zase nepochopil nabízené dobro a vyslyšel hlas zcela jiný, než ten, co burácel a burácí z cimbuří Pražského hradu. Tak si lze nyní vykládat slova o tom, že volby jsou fiasko a je potřeba začít něco dělat…  

Počítačový nadšenec to vidí třeba takto. Namísto tlačítka restart hradní pán stiskl RESET. Velmi podobné, avšak zcela jiný efekt vyvolávající tlačítko. Opravný balíček jménem Sobotka byl tak trochu trojský kůň. Ale antivir zafungoval a systém Klausdows se stal nespustitelným. Fatal ERROR, systém bude ukončen.

Jediné, co se dá v podání prezidenta ještě udělat, je že sám sebe spláchne i se stranou, kterou založil, opustit a proklel a kterou nyní obviňuje z neúspěchu, jehož je součástí. Již dlouho a navždy. Patrně si takto ten fatální zlom - který předpovídal - ani v nejdivočejších snech nepředstavoval.  Ostatně jako spoustu dalších vizí a klausopravd.

A až opustí hrad, může se opravdu stát tím, kdo bude spláchnutý. Pokud by nechtěl emigrovat někam mimo ČR. Ovšem je jen málo států, které by ho přijaly na základě toho, že je nepomluvil. Věřím, že zůstane věrný svým idejím a to bude i jeho politickým hrobem. Pozbyde i váhy coby ne-prezident a tudíž ho nikdo zvát ke státním návštěvám a přednáškám velmi pravděpodobně nebude.

Nikdo po něm nic nepojmenuje. Leda že by někdo prosadil přejmenování Bohnického sanatoria na Ústav V.K. nebo na počest jeho amnestie nepřejmenují nějakou věznici, odkud se na svobodu dostalo nejvíce amnestovaných.  

Celá tahle záležitost by mohla vyvrcholit příštími parlamentními volbami. Ostatně volební výsledek předsedy senátu, který se umístil vedle paní Bobo, tomu dost napovídá. Jeden muž, jedna strana jeden výsledek.  To byl první „spláchnutej“  politik v letošním roce. A tak si věřil…

Holuby nemá nikdo rád, protože kálejí po všem. Modré ptáky přestali mít lidé rádi proto, že kálejí po nich a ještě si myslím, že lidé v budoucnu jejich práci docení.

P.S. Je potřeba se pravdě podívat do očí a ne si jí vymýšlet. Ale to je jako hrách na stěnu hradu házet… Lepší je pořádně spláchnout.

 

Autor: Aleš Baloun | úterý 15.1.2013 7:00 | karma článku: 22,28 | přečteno: 1709x