Chci být europoslancem! Pak budu bojovat proti Bruselu z Bruselu!

„Ne Bruselu“ se chce dostat do Bruselu, aby pak mohla bojovat proti Bruselu?! Že by Klausovi pohrobci?

Nejen že nechtějí nic slušného dělat a dokonce to „nedělat“ chtějí dělat v Bruselu. Ano, najdou se i tací, co chtějí do Bruselu, aby proti němu mohli bojovat za peníze daňových poplatníků za europoslanecké platy! Je to neuvěřitelné, kdo všechno a s jakými cíli se hodlá ucházet o místa europoslanců v Bruselu. Dokonce i ti, co tam nechtějí anebo ani možná neví, kde Brusel je.

Pročetli jste si volební lístky stran, které chtějí jít bojovat za naší – pardon svou „naší“ věc z europoslaneckých postů? Zaujaly mě tři opravdu zajímavé volební lístky.

Strana, mající v názvu  „Ne Bruselu“ má velmi bohatou kandidátku těch, co by bojovat proti Bruselu z Bruselu chtěli rádi. Bodejť ne – bojovat proti Bruselu za Eura europoslaneckého platu a výhod je asi ta nejlepší práce, co můžete chtít. Vždyť i v našem domácím parlamentu jsou tací, co bojují proti němu, ač do něj byli zvolní a ještě za to berou peníze. Tak proč se držet doma, když se to samé dá dělat přímo z Bruselu proti Bruselu? Že je to výsměch nejen všem voličům? Takových se tu děje mnoho, o jeden méně nebo více… Tak proč nebojovat proti Bruselu třeba tím, že jako poslanec europarlamentu nebudu zásadně – abych deklaroval svůj postoj – jezdit na jednání do Bruselu  a nehlasováním se budu snažit rozklížit EU. Placeně, samozřejmě. Stejně tak bude Brusel ignorovat i moje kancelář a její rodinní zaměstnanci. Abych řekl pravdu – podezíral jsem ze založení strany - před přečtením kandidátky - bývalého prezidenta Klause. Manželku má na Slovensku, tak aby se sám doma nenudil…

Stejně tak překvapuje strana a její kandidátka o dvou členech, mající v názvu vystavení STOPky Bursíkovi a ekoteroru.  Antibursík je vskutku nepřehlédnutelná zkratka pro stranu o dvou zanícených kandidátech, které asi jinde na kandidátku nedali a tak si založili vlastní stranu. Jen nevím, co mysleli tím ekoterorem. Úsporné žárovky lze bojkotovat i jinak. Možná že šlo o nějakou starou ekologickou katastrofu, na které měli svůj podíl. Anebo jsou to odpadlíci strany Zelených ještě z dob pana Bursíka.    

Obdobou nebo parodií na předchozí stranu, toužícímu bojovat z Bruselu proti jednomu člověku a proti ekologickému teroru  je dvoučlenná strana jednoho slovenského prodejce aut a místního předsedy strany RDS. Zajímavé je, že na to, kolik by mohli mít členů na kandidátce, se zřejmě rozhodli, že méně bývá více a proč se dělit, když ostatní berou slušné sociální dávky. Možná jim nikdo neřekl, že Brusel není v Anglii anebo to vědí a v Bruselu ještě nebyli. Možná že jde o rozšíření oblasti podnikání v oblasti prodeje vozidel…     

Každopádně volby do evropského parlamentu jsou jedinečnou příležitostí pro kohokoliv, kdo na to má povahu a chce si za nicnedělání pořádně namastit kapsu a přijít ke slušné rentě poté, co už europoslancem nebude. A na barvě pleti, etnické či politické příslušnosti nezáleží. 

P.S. Hlavně dobře podojit nejštědřejší a na její členy nejbizarnější evropskou dojnou krávu – evropský parlament. Neboť tam je možné úplně všechno, když už se tam dostanete! Vítejte u voleb do evropského parlamentu!

Autor: Aleš Baloun | pondělí 12.5.2014 19:00 | karma článku: 17,73 | přečteno: 763x