Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J80a89n 92M89e83n91c13l

5. 10. 2013 19:43

Kdyz se tak probiram diskuzi, tak mi to nedalo, abych taky neprispel svoji trochou do mlyna...

Aktualne tento problem resime, protoze starsi syn (5,5 roku) je ted v jine tride nez byl predesly skolni rok. Loni po obede take chodili spat, ale kdyz neusnuli, sli do druhe poloviny tridy a tam si malovali nebo neco podobneho. Letos je nucen, aby koukal pul druhe hodiny (nebo jak dlouho) do stropu. Je z toho dost nesvuj a na jednu stranu se mu nedivim... Jako by rikal "k cemu je dobre koukat takovou dlouhou dobu do stropu"? Za rok takto "prokouka" do stropu peknou radku dni a troufam si rict, ze uplne zbytecne.

Ano, do velke miry to zalezi na ucitelce, jakym zpusobem s detmi (a i rodici) jedna, ale vysvetlete diteti (o dospelem ani nemluve), jak bajecne/vyhodne/vychovne je takovou dobu kazdy den koukat do stropu...

Zkouseli jsme to s pani ucitelkou probrat, ale dostalo se nam jen odpovedi "ja uz to takhle delam skoro 40 let, tak vim, co je pro deti nejlepsi" :-/

3 0
možnosti
Foto

Noo a kdyby si učitelky vymyslely, že budou klečet v koutě, tak taky jen řeknete "Pravidla se musí dodržovat, ať jsou sebepitomější"? 

Odpočívat se dá všelijak, to že se děti nutí spát či jen ležet neznamená nic jiného než že ty učitelky jsou na tom stejně jako rodiče, které na výchovu dětí kašlou. 

Ono v klidu si pokecat u kafíčka s kolegyněmi je tak skvělé, proč se starat o děti? Pravidla se musí přece dodržovat. Balounů co splní jakýkoliv nesmysl, jen když jej přednese jakákoliv pochybná autorita je naštěstí pořád ještě většina.

5 4
možnosti
TB

svatá prostoto...Rv

2 2
možnosti
Foto

Tohle téma už se jen zbytečně rozmazává . Opravdu diskutující nechápu rozdíl mezi tím kdy učitelky v podstatě nakáží dítěti zalézt do postýlky a ležet , porto tomu jsem všemi deseti, beru to jako nerespektování ruznych potřeb dětí, násilí na dítěti , ponižování a nic dobrého než kafe co si učitelka dá , z toho nekouká .

S tím, že po obědě se prostě provádí klidové činnosti jako čtení pohádky, poslech pohádky, může se v sedě malovat ? Nemělo by docházet k běhání a prudším pohybům. Správná učitelka dokáže vymyslet program, kdy dítě bude v  klidu, bude ho ta činnost bavit a přitom nebude mít žádné trauma, naopak bude spokojené. Nějaké s prominutím kecy o dodržování pravidel a že se dítě musí zařadit si vážně strčte za klobouk , to je naprosto nežádoucí , tlačit dítě do stádního chování .

Taky bych ráda poprosila rádoby dámské psycholožky aby nepoužívaly diagnozy, kterým nerozumí a , které s daným tématem nesouvisí . Je to víceméně směšné.

7 8
možnosti
Foto

Vypadlo mi " S Tím že po obědě se prostě provádí  klidové činnosti souhlasím"

0 0
možnosti
Foto

Z vašich slov jde akorát hruza. Chcete mít společnost poslušných, nemyslících robotů co se řídí pravidly? Já teda ne. Naopak jedinec , který pravidla někdy obejde, někdy ohne  dává světu pokrok a ne  nemyslící poslušné, zařazené stádo . Takže si klidně  chodte do práce když musite, ja tam chodím když to má pro mě a me zaměstnavatele smysl . Jinak děti mám tři , dvě dospělé a ty dospělé oba ,už něco dokázaly. Jedno je produkční  a druhé  provozuje vlastní kavárnu a to je postižené.

6 6
možnosti
Foto

J34a56n75a 95M25a73j90o23v50á

2. 10. 2013 22:41

A jo, to bude prima, když si pekaři, kuchaři, kantoři a doktoři začnou chodit o práce když to bude mít pro ně smysl...a přestanou být stádo...ooo my se budeme mít...8-o8-o

5 4
možnosti
PM

Já teda ve školce před 25 lety, nespal za ty 2 roky ani jednou a podobně to měla tak polovina školky. 

Nechápu důvod nutit děti ležet a čumět do stropu... to jako když to nebudou dělat stanou se z nich bezdomovci a alkoholici?

6 5
možnosti
LE

Zlatá slova! A všem, co dnes nevěří: přijde čas, kdy na vlastní kůži poznáte důsledky své výchovy - nevýchovy. A -  bohužel - my všichni ostatní s vámi.

7 4
možnosti
Foto

Je správné, abychom děti vědli k dodržování pravidel. Ale taky máme velkou odpovědnost za to, aby ta pravidla byla rozumná. Je nesmysl nutit dítě, aby spalo, když se mu spát nechce. Takové dítě tím rozhodně nevedete k dodržování pravidel. Jen mu ukazujete, co v praxi znamená nesmyslná buzerace. Ne že by se mu to do života nehodilo, ale většinou z toho má rozum až mnohem později...

8 8
možnosti
BH

Pro značnou část populace zas začíná nesmyslnou buzerací nutnost vydělávat na živobytí prací...

3 3
možnosti
JN

J61a80n 74N91o93v74á59k

1. 10. 2013 18:38

Nejde mi vstávat před 8 hodinou. Nešlo mi to nikdy, ani na střední a tak jsem ji víceméně strávil na poliklinice sháněním omluvenek. Na VŠ se naštěstí už nestávalo. 

Toto byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem se rozhodl podnikat, prostě jsem chtěl být pánem svého času. 

Když bych byl asimilován, nejspíš bych byl dnes zaměstnanec, nespokojený, bez peněz, ale hlavně bez svobody. 

Když čtu podobné články, jak je třeba naučit děti "držet ústa a krok", tak jsem za ně hrozně rád. Jen vychovávejte poslušné úředníky, jsou třeba. :-)

6 9
možnosti

Takže jste nebyl asimilován a chodil jste vždy do školy na devátou 8-o???

1 0
možnosti
JV

a kdyz dite spat nechce tak co s nim udelate? Ucitelka nebo rodic ho zmlati a pak treba jeste jednou :-P? To by asi nepomohlo, tady je videt jak moc deleko od sebe je svet deti a dospelych. Pokud nekdo jiz vysvetlovat 4 letemu diteti ze si ted lehne, nemusi tedy spat ovsem nesmi se ani hnout, tak vi ze je to hloupost. Rv

Obecne mi prijdou smesni predvsim lide kterym je okamzite vse jasne, na vse maji hned radikalni nazor a neustale srovnavaji sebe s ostanima.

3 3
možnosti
Foto

Mám 3 děti a ujišťuji vás, že ve školkovém věku jsou děti schopné pochopit, co znamená polední klid. A pokud to nechápe, tak není chyba ve školce, ale v rodičích, že ho to nenaučili. Sautoram naprosto souhlasím. To by si dcera mohla kusit, přijít si stěžovat, že jí paní učitalka nutí spinkat, když se jí nachce, abych to paní učitelce akázal, že si bude dělat co chce. Naštěstí je slušně vychovaná a pani učitelku poslouchá. Když se jí nechce spát, tak nemusí, stačí, když si lehne a nedělá kravál.

7 1
možnosti
Foto

článek se mi líbil. A myslím, že s těmi pravidly to jde z extrému do extrému. My v osmdesátých letech museli spát div ne v pozoru a dodnes si pamatuju ten strach, co kdyby pančelka zjistila, že má někdo otevřený oči( to bylo teda taky tou učitelkou, nejen dobou). A dneska je zas polední klid div ne  útok na lidská práva. Přitom, co tak vím z okolí i vlastní zkušenosti, většina školek to nehrotí a nenutí děti spát, jen v klidu ležet, aby nerušily ostatní,

9 1
možnosti
Foto

J24a32n97a 74M45a90j20o89v25á

2. 10. 2013 22:48

já chodila do školky dřív a žádný takový extrém jsem nezažila :-).

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...