Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Teď jsem nakoukla, pane autore, na Váš dřívější článek o EET. Diskuse je tam již uzavřena, tak se vyjádřím tady.

Zdá se mi, že o Zákoně o daních z příjmů toho moc nevíte. Vámi uváděné "pohoštění obchodního partnera" nejde do nákladů pro daňové účely, tedy tento náklad na účtu 513-Reprezentace musíte vyjmout v Daňovém přiznání PO z nákladů. A u daně z příjmů FO je už Vám to lautr NIC platné.

1 0
možnosti
Foto

Vlastně byste měl být rád. Neboť čím menší byly u právnických osob mzdové náklady, tím méně pocítíte jako daňový poplatník ty částečné kompenzace náhrad od státu (tedy i od Vás).

1 0
možnosti
Foto

Doma jim nic nepatří, protože všechno je firmy. Přece nebudou platit státu nějaké daně za jejich tvrdý, podnikatelský život. Auta, domy, teambuildingy na atraktivních místech planety, cestovné, ... všechno se dá do nákladů, aby zisk ke zdanění byl minimální.

Zdroj: https://alesbaloun.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748853

Je vidět, že jste nikdy neabsolvoval kontrolu z finančáku.

6 0
možnosti
Foto

Na každých 10.000 Kč bokem tratí společnost cca 705 Kč. Jelikož a protože sice zaplatí státu navíc něco přes 3.500 Kč (ZP, SP a zákonně pojištění odpovědnosti), ale jde mu to všechno sakum prdum do nákladů. O to pak platí menší daň z příjmů právnických osob; a při proplacení svých dividend další daň.

A už vůbec nevím, proč by si neměl majitel společnosti vyplácet minimální mzdu. Může si klidně vyplácet třeba poloviční MM jako na částečný úvazek. A když bude chtít, nemusí si vyplácet zhola nic. Není to žádná povinnost.

2 0
možnosti
Foto

Vím, že článek je o zaměstnavatelích právnických osobách.

Ale pokud dává bokem 10.000 Kč svým zaměstnancům OSVČ, tratí na tom kolem 1.410 Kč.

0 0
možnosti
Foto

Pokud by zaměstnavatel dával zaměstnancům minimální mzdu, tak na tom naopak spláče méně než by plakal s vyšší mzdou.

Mimochodem: Může jim klidně dát v těchto měsících vyšší mzdu. Ale proč by to jako měl dělat? Čím vyšší mzdu jim dá v době nepřítomnosti, tím více na tom prodělá.

2 1
možnosti
Foto

Ručky se mi nějak popletly ;-D To asi rozčarováním nad tímto blogem ;-)

Správně mělo být: RvRvRv

Takže: RvRvRv RvRvRv

2 0
možnosti
PB

Už dlouho jsem nečetl takovou koncentraci blábolů, totální neznalosti a proletářské nenávisti.

Např: a ti jsou najednou skutečně po krk v bídě, protože dávky budou vypočteny podle jejich oficiálně vykázaných, vydělaných peněz.

Zdroj: https://alesbaloun.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748853

Nikoliv, dávky se dorovnávají do hranice potřebnosti. Sice dostanou na ÚP jen 65% mzdy jako dávku v nezaměstnanosti, ale o to se jim zase zvýší příspěvky na bydlení a v hmotné nouzi, v kterémž to systému s minimální mzdou jsou samozřejmě vedeni.

Z pohledu zaměstnavatele je to potom takto: za zaměstnance s průměrnou mzdou by doplácel i přes státní "pomoc" 16 200kč, a to v době, kdy jim zaměstnanec nic nevydělává, za toho s minimální mzdou jen 8 200kč. Takže pokud teď podnikatelé něčemu blahořečí tak tomu, že byli prozíraví a domluvili se jen na minimální mzdě.

A dále, pokud si zaměstnavatel sám vyplácí jen minimální mzdu, přijde podporou státu v době krize o 3000kč za dva měsíce tedy 6000kč oproti tomu, kdyby si vyplácel průměrnou mzdu, ale jen za leden a únor takto ušetřil hned 24 000kč. A sám uznáte, že pro někoho, kdo má v zahraničí podnikatelské reality, jak píšete, jsou 3000kč/měs. naprosté nic.

Těch nesmyslů je tam ovšem víc.

4 1
možnosti
KL

Nechci vás naštvat, ale trošku náhled... Závaží piva.. hele, zbyl mi sud... nekho okradl.. Dám ti ho za půlku. Do jeho kapsy. Přijede řezník... Hele, nahoře zavřeli krám, dám ti to za nákupku. Nedokážete si představit, jaký nepořádek je v hospodách.

0 2
možnosti
PB

Nechci vás naštvat, ale do restaurace vtrhne neohlášená kontrola z celní správy: co tenhle sud, máte na něj papír od dodavatele? Že se vám někde ztratil? Tak to bude za půl míče.

Nepořádek je potom jen ve vaší hlavě. Na každou flašku, párek, či petku musí být doklad.

3 1
možnosti
VH

1. Jak "odrbávali své zaměstnance". To snad byla dohoda, ne. Takže se zaměstnanci "odrbávali" sami. (Bylo to pro ně výhodné.)

2. Nevím, proč Vám vadí, že si zaměstnavatel platil minimální mzdu. Měl pak větší zisk a platil větší daně.

3 3
možnosti
KL

Jaký zisk a daně, když se nakupovali od zlodějů, kteří jezdili... Hele, zbylo mi pár kilo hovězího, dej mi litr...

0 2
možnosti
Foto

Já bych tu diskutujícím nabídl trochu jiný úhel pohledu. O manýrech jisté části živnostníků a podnikatelů netřeba pochybovat. Ale - co s penězi, které získjí tak nějak bokem? Utratí je! A tím zase oživí ekonomiku. Takže část nepřiznané daně se vykompenzuje jinde. Kromě toho stojí za povšimnutí, kolik věcí je u nás zdaněno několikrát, viz třeba daň z převodu nemovitosti.

Další důvod, proč to někdo "šidí", je příliš vysoké zdanění, přičemž stát neodvádí občanům adekvátní protislužby (kvůli kterým existuje).

Nehledě na to, jaké fígle si dovolují jistí pomazaní - "všetci kradnú".

Takže - když spravedlnost, tak pro všechny!

1 3
možnosti
Foto

Pro Mužíka žádnou spravedlnost! :-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...