Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Úvaha nad obrázkem afroamerického demonstranta BLM v triku, možná vyrobeným dětmi v Asii.

Kdyby hloupost nadnášela, byl by to určitě konec letecké dopravy. A čím kontroverznější situace nebo myšlenka, tím lépe. Kdo se chce zviditelnit, může si vybrat i jemu padnoucí téma. 

Nejen v „zemi za velkou louží“, bohužel i Evropa je infikovaná... 

Začalo to MeeToo. Na jedné straně se podbízející mladé sexy rádobyherečky snažily k roli dostat přes postel. A udělat tak závratnou filmovou karierů a bylo jich tolik, že těch pár „alfasamců“ to téměř nestíhalo. A když to některé nevyšlo, anebo po letech se jí zachtělo vymazat z minulosti svou „mladickou nerozvážnost“ zaklínadlem MeeToo to jako mávnutím proutku šlo.

A co víc - dnes to tak řeší i herečky z pornobranže. To už je opravdu ad absurdum. Za „úplatek sexem“ – a dnes postačí i slovo, náznak nebo pohled - celoživotní trauma, které vyléčí jen tučné odškodné a veřejná dehonestace „toho sexuálního predátora“.

Zakážeme tedy soutěž Miss krásy, vyženeme krásné a spoře oděné slečny z veřejných sportovních akcí, aby to bylo společensky správně.  

Na druhé straně – stačí se rozhlédnout, co téměř nahatých fotek celebrit a hvězdiček s ukázkami jejich sexy těl všude je dnes a denně. Nabízí tím co? „Tohle můžeš mít, když na to budeš mít peníze.“ Zcela bezostyšně loví na svoje tělo nějakého sponzora. A vážně se čeká, že onen sponzor za svoje peníze se bude jen koukat? A bude onen sponzor chtít riskovat MeeToo, až vyschne pramen (o lásku tu jde také, jen otázkou je o jakou a k čemu) financí a bude třeba se „zamilovat“ jinde.

Pak tu jsou organizace, dávající naději dětem a lidem ve třetích zemích nejen přežít, ale i přijít žít ve vyspělé  Evropě. A aby to mělo správnou váhu, pozve je otevřeně do své země. Když to začne být nezvladatelné, objeví se slovo „solidarita“ a přerozdělování. Tedy nevadí, že jsi nezval, tvou morální povinností je se podělit a také rozdělit o vše svoje. A že tvoje dítě je nemocné a ty nemáš na jeho léky nebo operaci, přestože pracuješ a platíš daně? Vždyť jsou na tom mnozí hůř (?) Nemají práci, nemají vzdělání, nic neumí… ALE mají (prý) právo na slušný život a ty jim pomoz. Dej, zaplať,… a hlavně – toleruj jejich zvyky, náboženství a životní styl. A když to neuděláš, budeš obviněn, perzekuován, vláčen a pranýřován.

Najdou se i další neuvěřitelné myšlenky. Jako že všechny stavby vysokých domů, věží, telegrafní sloupy a sloupy elektrického vedení a další připomínají mužský pohlavní orgán a to uráží některé ultrafeministky. Jestli se tohle hnutí ujme, budeme se stěhovat do dolů, důlních jam, jeskyní, kráterů…, zakážeme pěstovat mrkev, petržel cukety, okurky a budeme se místo chůze plazit, protože vzpřímená postava je taky symbol ztopořeného mužského údu?

A věc z nejkontroverznějších, která bude mít horší společenský dopad než jakákoliv pandemie nějaké nemoci. Preferování jedné z mnoha barev „kůže“ je zcela jistě to nejhorší, co zatím bylo vymyšleno a realizuje se.

Začalo to překvapivě úplně jinde. Myšlenkou rovnosti pohlaví, které se dnes s oblibou říká genderová vyváženost. Počty žen srovnat VŠUDE s počty mužů. Je jedno, jestli na to žena má nebo nemá vlohy či vzdělání. Ona na to má právo. Byla přece znevýhodňovaná po tisíce let za svoje pohlaví. Trpěla, zatímco muž si dělal, co chtěl. (Upřímně – opravdu to tak všude bylo nebo je?) Ženy tak dostaly svou šanci a mnohé ji dokázaly zužitkovat opravdu výborně. Staly se vládkyněmi, kterým se muži museli plazit u nohou, nosit jim úplatky za to, že je nechaly žít, mnohé prostřednictvím advokátek a soudkyň (stejného pohlaví) dokázaly z mnoha mužů udělat lidské trosky v zájmu práv žen… A výsledky se už dostavují. Muži nechtějí pracovat se ženami a mají problém pod ženským vedením. Rozvodovost stoupá a počty svateb klesají. Hon na jedno pohlaví způsobuje i to, že muži se nechtějí vázat, ženit, mít děti… Je jednodušší mít nevázaný vztah než se nechat „chytit“ a pak sežrat nějakou kudlankou, co se na začátku tvářila jako cudná bohyně sexu. Nabídky sexuálních služeb stoupají prý celosvětově a na vzestupu jsou generace, kterým sex nic neříká, a ke svému životu ho prý nepotřebují.

Ale zpět k tématu. Vždycky tu byly nějaké formy otroctví. A nešlo o barvu pleti. Šlo o jakousi nadřazenost, ke které se došlo historicky. Byli tu panovníci a poddaní. Tedy také forma otrokářství. Panovníkovi bylo jedno, jaký život vede jeho poddaný. Hlavě že pracuje a platí. Čím hloupější lid, tím snažší vládnutí. Moje babička pracovala od dětství pro paní baronku jako služka. Ale historicky byla šance se společensky zapojit a dojít nějak dál. A to se stalo. Nemám potřebu dnes se soudit s potomky paní baronky kvůli „otroctví“ mé babičky. Dostal jsem šanci od mých rodičů a tu jsem využil. Ne všichni svou šanci využili stejně. Neměl jsem žádné zvýhodnění vlivem „dělnického původu“. Nezneužíval jsem nikdy sociálního systému a neměl jsem žádné výhody.

To, co se nyní děje, nechápu. Promarnit svou šanci a vinit z toho někoho jiného? Požívat výhody a přesto se cítit znevýhodněně? Chtít, aby se se mnou někdo bohatý a úspěšný dělil o svůj majetek a když ne, obvinit ho z rasismu? A paradox všech paradoxů – jde jen o jednu jedinou barvu pleti, která trpěla? A co ti ostatní, kteří skutečně trpí a jsou „lidsky bezcenní“?

Děti v Asii pracující za dolar týdně, aby si VŠICHNI občané USA (i ti, co dnes protestují proti diskriminaci!!!) mohli koupit tričko za dva Dolary a Jeansy za pět Dolarů… To je v pořádku? Tady by měli demonstrující a jejich sympatizanti začít, když chtějí bojovat za lepší život.

Začátek změny má být takový, že se zamete nejdříve před vlastním prahem. Ale vynucovat si výhody JEN pro SVůJ lepší život a nijak se sám nesnažit? To tuhle společnost lepší neudělá.

Autor: Aleš Baloun | pondělí 20.7.2020 7:01 | karma článku: 37,67 | přečteno: 1084x
  • Další články autora

Aleš Baloun

Ptáte se: „Proč nová Covid omezení“? Odpověď je snadná.

Když přišel AIDS, začali se ho lidé bát. Byl to virus, co bral zdraví a životy. Pak s prvními léky a používáním ochrany se podařilo jeho rozmach přibrzdit...Stačí dodržovat opatření..

21.11.2020 v 8:01 | Karma: 26,67 | Přečteno: 926x | Diskuse| Osobní

Aleš Baloun

NÁM tady NIKDO nebude NIC zakazovat!

Stávající opatření proti šíření Covid-19 jej nezastaví a asi ani moc nepřibrzdí. Lidé totiž pravidla nedodržují schválně.

12.11.2020 v 7:01 | Karma: 35,38 | Přečteno: 1515x | Diskuse| Ostatní

Aleš Baloun

Ať žije Zdenda, bojovník za české nálevny!

Post ombudsmana spolku SLZA má nového, nečekaného kandidáta. A zcela jiných kvalit a navíc těžkého kalibru.

11.11.2020 v 19:01 | Karma: 25,48 | Přečteno: 944x | Diskuse| Osobní

Aleš Baloun

Tak jak? Zkoušíte dýchat penisem jako Houdová?

Asi opravdu mnozí zkouší dýchat penisem, jak guru Houdová doporučuje. Je taková věc opravdu možná? Vyzkoušela i její propagátorka a další? Nejspíš ano...

5.11.2020 v 12:01 | Karma: 22,62 | Přečteno: 1097x | Diskuse| Osobní

Aleš Baloun

Česká pošta: Vaši zásilku jsme doručili. Někomu jinému s jiným jménem a na jinou adresu...

...ale doručili jsme ji včas a v pořádku. Děkujeme Vám, že využíváte našich skvělých služeb! Vaše Česká pošta...

22.10.2020 v 19:01 | Karma: 29,37 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...