Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Viackrát som čítal štatistiky, ako dopadli výhercovia miliónových jackpotov. Všetky boli veľmi podobné - do 5 až 10 rokov sú dve tretiny výhercov na tom finančne rovnako ale zvyčajne ešte horšie ako pred finančnou výhrou. Plus majú rozvrátené rodiny a priateľstvá.

Vyhrať bez prípravy veľké množstvo peňazí je podobné ako keď oslobodeným vyhladovaním väzňom z koncentračných táborov začali vojaci dávať štandardné jedlo - množstvo väzňov vtedy zomrelo zo šoku. Jednoducho ich organizmus nebol schopný štandardnú potravu v takom množstve pracovať. Preto väzni museli ísť najskôr na diétu (myslím, že je to aj opísané v ktoromsi českom filme či seriáli). Rovnako aj výhercovia by si mali dať aspoň ročnú diétu od svojej výhry, počas ktorej by mali intenzívne rozmýšľať, ako s ňou naložiť.

Úplne inak sa k peniazom správa miliónom eúr/dolárov správa ten, kto ich zarobil postupne tvrdou prácou, a úplne inak ten, komu takpovediac spadli z neba. Človek musí mať veľmi silný charakter, aby to ustál.

0 0
možnosti
OU
Foto

Myslíte? I když máte doma děti? Jak jim vysvětlíte, že máte nové auto, nový dům, že nevstáváte každý den v půl páté do rachoty? Myslíte, že dětem zašijete pusu...?

0 0
možnosti
Foto

Mě napadlo, čistě hypoteticky, třeba v případě naší Sportky, kdyby měli zmáknuté ovlivněné losování - tedy by tahali čísla jaká by Sazka chtěla (nikdy v novodobých dějinách jsem při tahu neviděl žádného státního zástupce a notáře, kteří jsou údajně losování přítomní, takže věřte jim...), a měla by k dispozici nějaký algoritmický počítačový program, který by dokázal najít během pár minut sadu čísel, kombinaci, která nikdo pro ten daný tah nevsadil, ať už náhodný tip, nebo vlastní čísla sázejících, a tu kombinaci by následně "vylosovali", pak by mohla být Sazka bez rizika, že ji někdo připraví o výhru v řádech stovek milionů. Pak, až sázející naplní jackpot náležitou sumou, bylo by možné vytáhnout čísla určité kombinace, kterou by jako někdo uhodl, třeba nějací "manželé středního věku z Pardubického kraje", které logicky nikdo nikdy a nikde neuvidí, a miliony mohou jít třeba na financování spřátelené politické strany. Samozřejmě, že nějaké ty "třetí" s několika stovkami korun by pustily, pár drobtů svoloči chudině je občas třeba obětovat... Přitažené za vlasy? Možná, takový miliardář Janeček by mohl vyprávět, co umí různé algoritmy...

2 0
možnosti
TK

Vidím to stejně, jenže já nejsem hráč, nesázím, ani nekupuji losy. Kdybych musel, tak bych raději vybral sázku na vyšší šanci vyhrát 10 milionů, než miliardový jackopt. Na druhou stranu nepochybuji o tom, že mají spočítané, že na cílovou skupinu funguje nejlépe přesně to, co dělají.

1 0
možnosti
Foto

Vím, že máte pravdu, ale také vím, že si stejně občas vsadím...;-)

0 0
možnosti
JAZ

Mě by švihlo, kdyby mě přišli o pomoc požádat komouši (na volební program) a katolíci. ;-D;-D;-D

1 0
možnosti

"S deseti miliony se nezblázníte. Se dvěma miliardami zcela určitě ano. Notabene pokud jste před tím smrděli korunou."

Nekolik milionu je daleko nebezpecnejsi vyhra, protoze cloveku, ktery s penezmi neumi moc zachazet (sam jich moc nema) prijde astronomicka a zacne rozhazovat, takze vetsinou pak jeste skonci v dluzich.

3 0
možnosti

J98a95n 40Š66p10a14t53n47ý

2. 7. 2015 14:27

Koukam, ze největší obavy o vyherce mají ti, co to nevyhrali:) Ale abych jen nekritizoval - mate tam jednu skvělou myslenku. Z ciste matematicko-statistického pohledu je cena za ticket nesmirne premrstena. Pravdepodobnost vyhra je takova, ze kdybyste si ty peníze vzdy schovaval a vas kamarad vždy vsadil, tak az on vyhraje jacpot, tak vy budete mit nastradano penez mnohem vice nez on vyhraje = jsou to tedy peníze vyhozene z okna, a to by se mohly pouzit na něco bohulibého ....

0 0
možnosti
OV

Jednou, před mnoha lety, se na mě usmálo štěsí ve sportce. Pravda, nebyly to milardy, ba ani miliony, ale na tehdejší dobu slušná částka. Můžu vás ujistit, že ani vlastní žena mnoho let nic netušila... Životní standard jsem zvyšoval jen velmi pozvolna a nikdy až do podezřelých výšek... :-)

2 0
možnosti

Podle tebe soudím tebe.

Ano, pro mnoho lidí by to skutečně bylo neštěstím. Jiní, jako třeba já :-), velice dobře vědí, co by s těmi penězi udělali. A ne, nebylo by to bezzudné rozhazování.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...