Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

A pane Baloun, jak se smíříte třeba kupříkladu s tím, že Vaše oblíbená banka a její internetové bankovnictví nebudou podporovat operační systém Vašeho, nyní osm let starého počítače? A jak se smíříte stím, že spoustu nového zařízení, nových služeb a bůhvíčeho ještě, na Vašem starém železe prostě nepojede? Slyšel už jste někdy pojem - Pyrrhovo vítězství?

4 3
možnosti
RP

Vždycky ze 100 lidí, kteří danou věc využívají v době, kdy jede, se najdou 1 - 2 nebo někdy 10, kteří jsou ochotni stejnou věc využívat jako retro. I když oprašují a udržují 10 - 30 let starou věc , která postupně chátrá a její kvalita upadá. Nebo naopak kupují tu věc novou z nějaké retro výroby, která už není vyráběna hromadně, ale kusově a tudíž je buď tak 10x dražší anebo provedením nesrovnatelně horší.

Takoví lidi prostě existují a živí příslušnou "retroekonomiku" žijící z poptávky po těchto retrověcech.

0 0
možnosti
VT

Vinyl je OK, ale co mám záznamy na magnetických páskách - za ty roky určitě zestárly.:-/

0 0
možnosti
RP

JJ, teď plánuji sehnat řemínky do svých kotoučových magnetofonů a po hodně letech si znova poslechnout svoje záznamy na magnetofonových páskách. Jakpak asi budou znít???  To bude plno hodin práce ty staré nahrávky v počítači vyčistit a v rámci jejich možností zprůzračnit.

Možná taky bude třeba vyměnit i nějaké elektrolytické kondenzátory, které po těch 30 - 50 letech budou už asi dost vyschlé, ale jinak by ty kotoučáky měly běžet stejně jako za mlada.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...