Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vezměte to optimisticky. Máte statistickou možnost se stát obětí trestného činu jednou za třicet let. Takhle to nezní tak strašně, ne? Pokud jste slušný člověk, nelezete kam nemáte a parkujete auto na rozumném místě, je Vaše šance ještě o dost menší. Jinak, abych okomentoval Vaše chyby.

1) Soudců je v Čechách dostatek. Problém je v efektivnosti systému.

2) Počet loupežných přepadení se zvyšuje? (Citát: Počet loupeží se podle statistiky postupně snižuje od roku 2005, kdy jich bylo přes 1600. Pod tisíc se pak počet dostal v roce 2010, rok poté to bylo 659. Následující roky bylo loupeží přes 500.)

3) Tvrdost trestu nemá žádný vliv na zločinnost. Na tu má vliv zejména vymahatelnost práva včetně % dopadení pachatele

4) U recividistů nezáleží na advokátovi a soudci. Sazby jsou jasně dané, včetně "bonusu" za recidivu (já osobně bych strašně rád viděl třikát a dost, ideální bič na recividisty)

Abych odpověděl na otázku v závěru článku. Člověku stačí, aby nežil u cikánského gheta (njn, pár procent lidí v Čechách se tomuhle nevyhne) a nečetl černou kroniku/nesledoval zprávy na Nově (to už je v silách každého z nás). Pak se může cítit velice bezpečně, protože nebude číst a slyšet tyhle kecy a bude moci vnímat realitu nezkresleně.

10 4
možnosti
KD

Hloupy optimismus. Copak seniori nejsou slusni lide a lezou kam nemaji !

0 0
možnosti
MK

Já se tu nebojím, ale třeba nejsem slušný ...

6 0
možnosti
Foto

P48e33t31r 30U66g81r90i10n

26. 7. 2014 16:10

Dokud se nevrátí Habsburk, dobře nebude ...

2 8
možnosti
KD

A v ustavech by meli omezit vychazky..

4 0
možnosti

"jaká je pravděpodobnost, že se jako občan ČR stanete obětí trestného činu, za jehož spáchání nebude nikdo potrestaný a jediným, kdo bude trpět, budete právě vy?" - do roku 1989 k tomu často stačilo pouze žít v ČSSR;-D

5 10
možnosti
KD

Vtipek mladeho modreho bolsevika..

3 1
možnosti
AF

Onoby stačilo, kdyby se přepadený směl účinně bránit a mohl lumpa třeba zmrzačit, nebo i v sebeobraně zabít. Dokud jsou lumpové chráněni zákonem (jsou přeci lidi a mají svoje práva, oběť však žádná práva nemá), tak to bude čím dál horší. To však vládním šaškům vyhovuje.

33 0
možnosti
MT

To protoze nam ta 'svobodna' a 'demokraticka' strana a vlada prinesla zákony, ktere jsou vetsi lumpi nez ti lumpove.

2 0
možnosti
Foto

J35i65ř18í 78L11i18b63e65r

26. 7. 2014 14:32

Čtyřikrát mi vykradli auto, zloděj nebyl dopaden. Vykradli privát, kde jsem bydlel, Policii ČR jsem přivedl na stopu zloděje, Policie ČR má fotky všech ukradených věcí, nevrátili mi nic zpátky. Díky nečinnosti Policie ČR se to nikdy nedostalo k soudu. Z toho všeho nelze vinit demokracii. Jen a pouze Policii ČR - buzerováním občanů se zabývá ráda, pomoc okradeným ji vůbec nezajímá. Osobní zkušenost.

26 0
možnosti
Foto

Já volal policii, když mi stavěli tábor na mém pozemku. Měl jsem všechny doklady prokazující, že pozemek je můj. Stáli a nevěděli co s tím.

10 0
možnosti
AF

Dnešní demokracie je silně pokřivená. 

Aby se tu něco změnilo, je potřeba vyhodit velkou část poslanců, našich neschopných zákonodárců, kteří jsou  ve sněmovně i ničemu, jen si přivykli za desítky let na pohodlný život a žádnou zodpovědnost a nahradit je těmi, kteří to změní k lepšímu.

Aby se něco změnilo, musela by být čest být soudcem, zatím je to jen výnosné zaměstnání .

A i soudci musí mít zodpovědnosti za svá rozhodnutí.

Potom by se musel,  a to hodně, změnit pobyt za mřížemi tak, aby se nestával bytem v nepohodě, v zimním období, sportovním či vzdělávacím zařízením na účet lidí, kteří pracují  !!

Proto tady slušný člověk nemá šanci ! Jsou země, kde to funguje lépe a kde není taková džungle jako u nás.

28 1
možnosti
MK

Země , kde to funguje, jsou založeny na principu, že člověk začíná u sebe. U vlastní zodpovědnosti. V Česku a dalších postkomunistických zemích je zvykem čekat na to co vláda.

11 1
možnosti
Foto

Demokracie s tím nemá nic společného a zrovna tak ne Václav Klaus. Když už bych měl poukázat na nějakého humanistu, pak by to byl spíš Václav Havel, ale ani jemu bych nepřisuzoval, že může za stav téhle společnosti. Za ten můžeme my všichni, tedy i já a vy.

8 4
možnosti
AK

Vy jste opravdový idealista.Tak se vás zeptám jinak,kdo tvoří zákony?To je odpověď na vaši poslední větu.Kdo nechal tady spustnout tuto republiku nečinností v zákonodárství???No přeci Havlova vláda a pokračovatelem byl soudruh Klaus.Tady podnes den chybí mnoho zákonů,které by měli být už od roku 90 a podnes den nejsou.Tak za to podle vás jsme odpovědný my všichni občané?!?!NÉÉÉÉÉ,NAŠE všehoschopné(neschopné)VLÁDY.!!

6 1
možnosti
KC

Autor má - k naší smůle - pravdu. Škoda, že nežije Masaryk, ten by tomu vykladači práva pro své potřeby, který byl ještě vloni ve vysoké státní funkci, ruku nepodal a mohli jsme být o dvacet let dál. Jenže...

2 0
možnosti
JH

J74a92n 56H84l26e47d83í92k

26. 7. 2014 12:04

Aleši, berte tuto přechodnou dobu jako přípravu na zákon šárijá, bude to světová senzace, kolik Čechů bude bez ruky, kolik dívek bude týdně ukamenováno,- turistika jenom pokvete

1 1
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...