Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Říkáte, že stoupá agresivita. Oslovila jsem prostřednictvím rozhlasu našeho předního odborníka-psychiatra prof.Hoschla, aby řekl, co je příčinou stoupající agresivity ve společnosti. A on na to odpověděl, že žádný nárůst nezaznamenal. Prý je míň válek, než dříve. Co k tomu dodat?

2 0
možnosti
AF

Co dodat ? 

Že náš přední odborník už pěknou řádku roků hybernuje Rv

12 0
možnosti
MR

je to pravda, kořeny ale sahají do hlubší minulosti a vlastně na to svým způsobem pošel i minulý režim. Postačí shlédnout Aktuality z tehdejší doby, nebo projev z Červeného hrádku.

Jednak režim ze společnosti odstranil slušnost, úctu k hodnotám a mít odpovědnost za sebe a za své blízké. 

Vzniklo zde až primitivní chování, umět obcházet systém, vytvářet klientský systém, dojit systém, neúcta k hodnotám ... .

Totalitní systém na rozdíl od demokratického nepotřebuje ke svému chodu a funkčnosti  desítky tisíc lidí, jen politbyro 

To je zde kámen úrazu, je zde samostatnost a vše je vlastně postaveno na lidech a ty s tím neumějí zacházet a neměli se to kde naučit. V naší republice je vlastně dvojí stav, jeden je většinový a zahrnuje běžný život lidí, zde lidi umí mezi sebou vyjít a komunikovat a z této pozice vypadá společnost celkem slušně. Pak je tu ale menšina, jsou to lidi kreativní, podnikaví jež umí si zajistit hodnoty a vlastnictví vlastí prací a umem. Zde je ale velmi děsivý stav a chování většiny lidí, závist, snaha se přiživit a házet klacky pod nohy, nebo rovnou tunelovat. Co se stalo se značkou Karma. Máme vesměs velmi dobré zákony a nastavený systém, problém jsou ale jeho lidi. Všude je někdo kamarád a když ne, co bych za to nasazoval krk, nebo šel proti nadřízenému. Lidi prostě nezvládli si své politiky vychovat a být partnery demokracie.Navíc společnost je už co se týče schopných lidí vyčerpaná, ty spíše odcházejí do světa.Je zde pozvolný pád, od rozpadu velkých politických stran, k pokusu malých a nových stran až po volení osobností. Zkrátka pár lidí nemá šanci tento lidský moloch zvládnout, to umí jen tvrdá krize.

8 0
možnosti
DM

Pane Baloune, nejak jsem vas dnesni clanek nepochopil, tedy spis jeho pointu. A proto se zeptam - co ma spolecneho kriminalita a demokracie? A mohl byste definovat rozdil mezi demokracii a demokracii podle Klause?

3 10
možnosti
MT

Všechno! Demokracie prinesla ÚCHYLNÁ práva pro kriminálniky, nedostatek justice a trestu a tim teměř 'systematicke' trestani obeti kvuli 'politicke korektnosti'. Kvuli tomu automaticky zvysena recidivita a kriminalita. V totalite byla prisnost a respekt.

9 2
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...