Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TN

Nikdy jsem to neviděl, ale četl jsem v červenci v Reflexu naprosto neuvěřitelnou reportáž z testování receptů. Dokonce jsem si myslel, že některé si museli vymyslet, aby ho dehonestovali. Tak jsem teď trochu pohledal na internetu a fakt to někde prezentoval. Absolutně mě dostal nesmažený smažák. Jeden z receptů (Babicovská náhražka něčeho byla kromě špatné poživatelnosti snad dokonce dražší než originál). Určitě si do toho Reflexu vybrali ty největší šílenosti, ale bylo to fakt peklo.

A k té chudobě, k tomu, kdo a co si může dovolit. Žiju  v kraji spíše chudším. Pár vágusů, kteří jsou totálně na dně a potřebují jen přísun alkoholu, se určitě nezatěžuje nějakým "vařením" podle Ládi Hrušky. A pak je u nás nemálo lidí, kteří relativně "normálně" žijí a je evidentní, že peněz u nich moc není. Takoví mají mnohdy hodně zvláštně nastavené priority. Věřím tomu, že se jídlem hodně odbývají, ale mobily, televize atd. si pořizují (třeba i na dluh) takové, že nechápu proč. Manažerský komunikační prostředek u příležitostného zaměstnance obce, proč ne? Pro mě je to vyhazování peněz.

Vždycky si vzpomenu, jak a v jakém množství se nakupovalo za totáče, a že máma dodnes vzpomíná jak krátce po mém narození (začátek sedmdesátých let) před nákupem počítala, jestli koupí mléko jedno nebo si může dovolit dvě. A pak se podívám v supermarketu na ty spousty strašlivě tlustých lidí s přeplněnými vozíky a řeknu si, že ta finanční krize je fakt děsná. Fakt je, že se jim nedívám do vozíku, kolik tam mají extrémně levných potravin salámového typu, sýrového typu atd.

4 2
možnosti
LH

Vážený pane, já jsem za totáče z platu dělníka (já 2500, manželka1800 a 660 Kčs přídavky na 3 děti) pořídil za 4 rokykoupit Š120.Sice jsme takto spořili, ale auto jsme koupili.Dneska za 4 roky z platu dělníka (10000, manželka 8500) na Fabii neušetřím a šetřit musím víc než za komunistů.Tenkrát se za 4 roky NEZVEDLY ceny základních potřeb (voda, potraviny, elektřina, odpady atd).Ukažte mi dneska některé 4 roky,kdy se ceny těchto omodit nezvedly.

Tenkrát jsem nemusel platit u doktora, nemusel jsem se bát, když budu nemocný, že za první tři dny nedostanu plat av neposlední řadě, NEMUSEL jsem mít strach, že mně ze zaměstnání propustí nebo, že za svoji poctivou práci nedostanu výplatu (tak jako dneska).

A pokud poukazujete na plné košíky, tak vězte, že já je také mám, ale z důvodů toho, že na vesnici nemáme krám a musíme jezdit do města, takže se nakupuje nejméně na 14 dní dopředu, abych nemusel každý den patlat benzín.

6 1
možnosti
Foto

Nic proti Hruškovi, komu to vyhovuje, může podle něj vařit a také to jíst. Nesouhlasím však s tou chudobou. Zase tak velká bída u nás není, protože většina lidí bojuje s nadváhou, když se rozhlédnete po ulicích málokdy potkáte "kostru potaženou kůží". Naopak, většina lidí u nás trpí nadváhou a to i mladí lidé. Většině lidí se spíše líbí levné recepty, protože jim to umožní se přežrat. :-(

3 1
možnosti
JH

To mají z toho, že jedí ty blafy od Hrušky, kdyby jedli zdravě tak nebudou jako bečky. A nemusí mít nějak horentní příjmy.

0 0
možnosti

Že nevaří ze "sajrajtu"? Pamatuji si ony kuřecí kůžičky, fujtajbl. Nebo ten rychlý guláš či svíčkovou, odporné už od pohledu....Rv

6 2
možnosti
Foto

Ne, to není kulinářství. To je patlání. Ani velmi špičkové vaření nepožaduje jen drahé suroviny, ale jen suroviny kvalitní.

4 1
možnosti
ZM

Láďa Hruška je dryáčnický produkt dryáčnické Novy. 

Jíst to nebudu, ale rozmlouvat to někomu také ne.

7 0
možnosti

to, co předvádí Hruška, z 80 procent skutečně šílené je (těch 20 % jsou běžné domáci recepty, která zná většina z nás - pribináček z tvarohu, domácí zmrzlina apod). A navíc nesedí vaše přirovnání o řidiči BMW a staré Lady, protože vařit normálně a zdravě se dá za peníze stejné nebo jen nepatrně vyšší...ono by často stačilo, aby ty peníze, co lidi vyhodí za cigára alkohol, dali za zdravé a přitom dobré a cenově přijatelné jídlo...místo aby brečeli, že na to nemají...a taky kdyby nemuseli mít na každý oběd flák masa, ale část nahradili zeleninou, je to určitě lepší (a cenově stejné), než se živit osmaženou kůží z kuřete

13 0
možnosti

Naprosto souhlasím. Dobré jídlo nemusí být nutně drahé, resp.nedostupné. Někdy je to i trochu o lenosti.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...