Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Pomoc v Africe bude mit smysl az tam napochoduji jednotku UN ve velkem mnozstvi, odzbroji je a jejich statu budou ridit belosi, jak za kolonialismu. Cernochy je treba vzdelat a vychovat, ne zivit. Zivit se musi sami.

32 0
možnosti
Foto

Musím s Vámi souhlasitR^

Po FCB opět koluje sbírání víček od Pet lahví pro nemocnou holčičku. Těch víček musí být min.celý kamion, aby to částečně zaplatilo pobyt v lázních. A kdyby ti, co pošlou 350kč pro nemocné dítě odněkud z Afriky, to poslalo dítěti z Čech, tak do těch lázní může jezdit 2x do roka. Je to možná cynické, ale černoušci s nafouklými bříšky mě nedojímají. Postižené a nemocné děti z ČR ano.

49 2
možnosti
AJŘ

Šárko plně s tebou souhlasím. Obzvlášť.když si představím ubohého černouška, který se uzdraví a hned vyprodukuje 10 dalších a zase budou chtít po tobě "žrádlo a léky".

17 1
možnosti
Foto

Add dotaz zda pomáhat nebo ne. Pomáhat ANO! Ale smysluplně a ne krátkozrace a za každou cenu. A pokud má někdo potřebu pomáhat v rizikových oblastech,pak jistě ví, jaké riziko podstupuje a musí sam uvážit, jestli je ochoten ho nést. Pokud se tím jen snaží sám sebe vykoupit z nějaké osobní situace, kdy čím větší riziko,tím lepší pocit, je to spíš případ pro psychologa než ho někam poslat na takovou misi.

6 0
možnosti
Foto

Dotaz nebyl položen tak, zda pomáhat a nebo ne. Ale zda pomáhat tak, jak to dělá Unicef globálně v problémových oblastech opravdu nemá žádný, ale vůbec žádný význam. (A jen tak mimochodem, neznám nikoho, kdo by se tím snad chtěl vykoupit ze své osobní situace. Nicméně faktem je, že takto  založenejch lidí znám pouze několik stovek).Vy to vidíte jako krátkozraké a já třeba ne. Ano, je pravda, že tamní děti formuje jejich neproduktivní prostředí. Jenomže právě tímto způsobem se tam dají zanést semínka produktivity. Není úplně možné předem určit, zda se jednou ujmou a nebo ne, ale pořád lepší, než kdyby tam ta semínka nebyla.

7 3
možnosti
Foto

Takže podle Vás to, co dělá UNICEF nemá vůbec, ale vůbec žádný smysl? :)

4 4
možnosti
Foto

Ale jistě, má. Pro UNICEF a hodně lidí, kterým to všechno dává zaměstnání a některým pocit vykoupení z hříchů.

20 0
možnosti
MK

R^R^R^ ač velice smutné čtení, musím dát karmu. Ale pravda nebývá vždy příjemná;-(

14 0
možnosti
OP

Pomáhat je normální. Vy upřednostňujete pomoc místním, jiní přispívají např. přes UNICEF nebo jiné spolky. Netroufla bych si odsuzovat tyto spolky, ale podpořila bych objasnění ve věci jejich byrokracie a vysoké míry prostředků poztrácených cestou

3 1
možnosti
JO

Taky mi přijde smysluplnější podpořit léčbu českého dítěte - něco co nehradí pojišťovna, než adoptovat černouška, kterého nikdy neuvidí.

18 0
možnosti
AJŘ

Být milionář, přispěji na naše dítě a na černoušky se s klidným svědomím vys..., vykašlu.

12 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...