Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Snad jen ještě jedno doplnění - v souvislosti s Řeckem vyšla na povrch jedna zásadní skutečnost (kterou někteří kampeličkáři zaznamenali i dříve) - peníze, které dáte do banky, nejsou již vaše. Jsou považovány za vaší investici do soukromého subjektu. Čili pokud banka zkrachuje, máte smůlu - tato investice byla na vaše riziko (samozřejmě nad rámec základního pojištění vkladů)... A to se klientům nelíbí :-)

0 1
možnosti

Eeee? Problém s termity? Jaké investice?

Peníze, které vložíte do banky, jsou Vaše. Stejně jako když třeba půjčíte auto kamarádovi. Pokud Vám kamarád auto rozfláká a nezaplatí Vám ho, máte hodně analogickou situaci k Vašim penězům a zkrachovalé bance (mluvíme-li o penězích uložených nad pojistný limit, který je dostatečný pro 99,99 % klientů)

Zestátnění je jiný problém.

5 0
možnosti
TK

Vypadá to, že vám slečna u bankovní přepážky zapomněla dát lízátko a obrázek s krtečkem.;-D

Jste jeden z milionu malých anonymních zákazníků. Myslíte, že se o vás banky budou prát a snižovat si tak zisky? A proč, když je snažší se domluvit. To je prostě reálný trh. Když budete potřebovat hypotéku, stejně k jedné z nich přilezete. Když nechcete mít peníze ve strožoku, zase přijdete k nim.  A rád, nebo nerad, to je jim fuk. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Banky se již nemohou dočkat, až od ledna vstoupí v platnost zákon, podle kterého budou mít všichni občané ČR včetně bezdomovců a nepřizpůsobivých právo zřídit si bankovní účet. Zejména poslední skupina jmenovaných se při své nevědomosti domnívá, že jim banky povedou účty zdarma. Jenže právě na to se banky velmi těší, jak tisíce svých nových klientů pěkně "oholí".

0 0
možnosti
IM

I90v24a56n 69M82i88n75á70ř

19. 7. 2015 11:35

Je evidentní,že o nepřizpůsobivých toho mnoho nevíte.Je pravda,že spořit a využívat bankovní služby by samozřejmě mohli.Dávky,které jim tato sociálně rozhazovačná vláda poskytuje - jsou vskutku enormní.Své nemalé finanční prostředky však většina rozhází v prvních 2-3 dnech!

1 0
možnosti
Foto

No, a co s tím hodláte dělat? ;-) Psát o tom blogy?

0 1
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...