Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

A42l90e51š 10V77o97l55f

2. 5. 2020 20:34

Je stupidní názor některých diskutujících, že tento vir je vlastně nic, že se nic vlastně nedělo a neděje. Ale uznají, že to bylo právě zavedením tvrdých opatření, které fugovali dva měsíce? Že právě tím bezprecedentním omezením všeho možného, od svobody pohybu po obchod, se právě zabránilo daleko větším škodám, jak zdravotním, tak návazně na to i ekonomickým? Proč jsou lidé tak slepý a zlý po "bitvě"? Copak nečtou články, co se děje s virem ve světě? Jak tvrdá a daleko tvrdší opatření než u nás jsou zavedena i ve vyspělejších státech, než jsme my? Tito "klávesový bojovníci" jsou opravdu k pozvracení.

11 10
možnosti
Foto

Pokud se někdo chce chránit proti nákaze, měl by to dělat pomocí vlastních prostředků popřípadě dobrovolnou karanténou. Omezováním druhých a jejich ponížením na stupeň otroka je pro společnost víc nebezpečnější, než celý problém s koronou.

10 3
možnosti
Foto

Co nám to má vlastně říkat? Třeba to, že hrušek se mám bát asi 14x víc než mrkve, protože je 14x pravděpodobnější, že umřu na rakovinu, než na koronavirus.

Ne, nesnažím se to zlehčovat, ale na druhou stranu se vládě a sdělovacím prostředkům nepodaří koronavirem mě k smrti vyděsit, jak se o to poslední 2 měsíce snaží a u velké části národa se jim to daří.

15 2
možnosti
JH

to, proč to dělají a jak se jim to daří, je jen pouhá vaše interpretace, kterou se snažíte zase o něco jiného vy...

cílem vlády je vás přimět brát to vážně a jednat s ohledem nejen na své vlastní, ale zejm. celospolečenské zájmy

cílem medií může být dejme tomu i to, co píšete, ono krom koronaviru a okurek se nic jiného neděje, ale to je novinařina, rozumný člověk si v tom podstatu najde a nemusí být k smrti vyděšen

0 0
možnosti
TK

"Rakovinu tím, že na vás někdo prskne kapénky s nákazou, nechytíte."

V tomto nemáte tak docela pravdu, velká část rakovin je virového původu. Rozdíl je v tom, že inkubační doba, dá-li se to tak u rakoviny říci, není tři dny, ani týden, jsou to měsíce, či spíš roky. Proto její příčinná souvislost s nákazou není tak zjevná a až na výjimky je lékaři označovaná jako nepřenosná, ale ono to tak docela není. Kdyby měla chřipka inkubační dobu 10 let, také vás nenapadne, že jste ji chytil od manželky před deseti lety. Dalším důvodem je fakt, že nemocné rakovinou nechceme stigmatizovat a izolovat, ani to dost dobře není možné.

Ale například u rakoviny tasmánských čertů díky rychlosti šíření vědci "nakažlivost" popřít nemohou.

1 4
možnosti
MH

Asi bych tomu rekl jenom nasledujici - umrit je proste soucasti naseho zivota, at chceme nebo ne. Mam dojem, ze behem posledni divoke spiraly extremniho konzumismu a blahobitu jakoby si spousta lidi, nejenom u nas, zacala myslet, ze si snad mohou koupit vecny zivot. Zatim ale nikdo pilulku na vecny zivot nevymyslel, se smrti je nutne dal porad pocitat, i kdyz je mi samozrejme lito kazdeho vyhasleho zivota. Ale to je tak asi jedine, co s tim muzeme udelat.

5 2
možnosti
RK

Nakonec by bylo nejlepší nikoho extra neléčit.Umřít musí každý, a ušetřila by se hromada peněz, které by využili zdraví.

1 4
možnosti
MS

Kdosi řekl...

Zkuste hledat lepší zdroje informací. Na stránce

https://www.ft.com/coronavirus-latest

je řada malých grafů ukazujících, o kolik vzrostla úmrtnost oproti průměru předchozích let. Špička Itálie +90%, Španělsko +72%, Belgie +60%, Francie +36%, Rakousko +13%, Anglie +52% a stále roste. Vzhledem k tomu, že nákaza se soustředí vždy do několika oblastí či měst, a zbytek země je zasažen podstatně méně, je evidentní, že v ohniscích nákazy jsou počty zemřelých mnohonásobně vyšší než jindy.

U nás je navýšení úmrtnosti statisticky zanedbatelné, ovšem za vysokou ekonomickou cenu.

8 0
možnosti
BH

Ta ekonomická cena znamená méně prostředků na budoucí léčbu všech nemocných. Další je, že nikdo nespočítá kolik zemřelo lidí z mediální hysterie a následné neochtě navštívit včas lékaře.

Lékaři jasně uvádějí, že tolik zanedbaných např. slepáků nepamatují za celoživotní praxi.

4 0
možnosti

Obrana proti rakovině existuje. Ano, je to zdravý životní styl. Když si vzpomenete třeba na debatu o pasivním kouření, polovina národa byla pro to, aby se mohlo v hospodách kouřit jak aktivně, tak pasivně. Na pasivní kouření umírá ročně asi 3 000 lidí(https://www.anamneza.cz/Statistiky-koureni/clanek/78) a další část má trvalé následky na zdraví. Je tohle číslo a chování lidí jasné?

Koronavirus prakticky nezabíjí zdravé lidi. Důkaz? Přečtěte si tento link na úmrtí v Německu a podívejte se na věk.

https://www.statista.com/statistics/1105512/coronavirus-covid-19-deaths-by-gender-germany/, Počet úmrtí pod padesát let spočítate na prstech zamilovaného páru.

.

Koronavirus nehodlám brát na lehkou váhu. Ano, zabíjí. Ano, dokáže zanechat trvalé následky. Ale v současné době panika způsobuje větší škody než samotný virus. Má ekonomické dopady a bude mít zdravotní dopady kvůli zanedbané péči. Má a bude mít zdravotní a ekonomické dopady kvůli navazující ekonomické krizi.

9 5
možnosti
MC

Obrana proti rakovině je zdravý životní styl? To jako myslíte vážně? Proč tedy umírají sportovci, to jako nedodržují zdravý životní styl? Pobavil jste mně.

4 0
možnosti
Foto

J97a55n 73Š55i73k

2. 5. 2020 15:16

Souhlasím, přesně jste vystihl podstatu srovnání hrušek s jablky. I s těmi odborníky na cokoliv. Ostatně jsou i v této diskuzi. Házet statistikami, když virus vypukl někdy v listopadu je komické, statistiky na chřipku vychází ze zkušeností několika desítek let. Úsměvné je i vyjadřování autorit, např. z oboru kardiologie, kteří rozumí v lékařské vědě rovněž všemu, patrně z toho důvodu, že za sebou mají zásluhy a věk. No, nic proti, ale v úplně jiném oboru. Z toho jejich jim nikdo neupírá, že kapacitami jsou. Ale to z nich odborníky na viry při vší úctě nedělá. Lékařská věda je natolik širokým oborem, o čemž svědčí právě to, že má své specializace. Jinak by nám na celý život stačil jeden praktický lékař, který bude léčit žaludeční vředy, záněty prostaty anebo epilepsii. Ale takto to nefunguje, že....Tak proč věříme klubu starších pánů, kteří už navíc mají svá nejlepší léta i ve svých oborech za sebou? Protože jsou to přece páni doktoři s velkým D. Co na tom, že oni se rádi poslouchají a mají tendenci vyjadřovat se ke všemu. Ostatně ani nejsou potřeba, protože místní diskuze jsou odborníků na virologii plné ;-D Hezký den a děkuji za článek

19 6
možnosti

Taky se těm doktorům z jiných oborů divím, že se deklasují, a zasvěceně mluví o virech.

0 0
možnosti
VF

Ona je ta pravda asi někde uprostřed. Není dobře, když se COVID-19 bagatelizuje. Je to nebezepečí, které bychom neměli podceňovcat.

Na druhé straně, z COVIDu se vyléči procentuálně asi více lidí, než třeba z rakoviny slinivky.

Pokud by někdo z Vašich blízkých zemřel na rakovinu jen proto, že byla zrovna kvůli COVIDu zavřena ordinace speciality, možná byste mluvil i Vy jinak.

Můj laický názor je, že s čísly nejvíc manipulují odborníci z WHO.

18 0
možnosti
JM

Čísla-nečísla, vydeptat lidi tak, že se bojí dojít k zubaři a zemřou v krutých bolestech na sepsi to už je na kriminál.

Až korunová éra skončí tak budeme mít epidemii úmrtí na nediagnostikované kardiovaskulární nemoci, nádorové nemoci ale i slepce, amputace a vegetativní pacienty, kteří nebyli vyšetření včas z důvodu přehnaného zájmu o korunu.

14 3
možnosti
JB

J24i76r38i 40B54o37r

2. 5. 2020 12:54

Protože jsem žil 40 let v době kdy demokracie zjevně nebyla,představuji si jak by media informovala tehdy.

" V boji proti coronaviru,který k nám byl roznešen západními imperialisty pomocí rozvědek a balonů,nejlépe obstála nemocnice Československo Sovětského přátelství, nositel Řádu práce.Kolektiv BSP pod vedením soudruha primáře xy se zavázal,že k slavnému výročí osvobození Sovětskou armádou, zlikviduje nákazu,za použití metody sovětských vědců, v co nejkratší době." Pamětníci vzpomínejte.!!!!!!

24 3
možnosti
JR

J85a34n 86R70á71ž

2. 5. 2020 13:59

Ještě by se dalo doplnit touto informací: Uvedené pracoviště přijalo už v březnu 2020 socialistický závazek, že na počet Xtého sjezdu ÚV KSČ zajistí, aby při příležitosti 75.výročí osvobození ČSSR slavnou Sovětskou armádou, nebyl na našem území ani jeden atom SARS-CoV-2.:-P

9 2
možnosti
Foto

Odborníky ctím. Ctíte tyto odborníky???doc. MUDr. Martin Balík, Ph.D.

prof. MUDr. Jiřina Bartůňková, DrSc. MBA, prof. MUDr. Cyril Höschl, DrSc.

MUDr. Zdeněk Kalvach, CSc.,prof. PaedDr. Pavel Kolář, Ph.D.,prof. MUDr. Robert Lischke, PhD. ,prof. MUDr. Jiří Neuwirth, CSc., MBA,prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc.,MUDr. Jaroslav Svoboda, prof. MUDr. Julius Špičák, CSc.

prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA, Oni mimo jiné tvrdí, že , zesnulých, u kterých byl identifikován COVID-19, je za den průměrně 5 – nicméně smrt minimálně poloviny z nich nemá přímou souvislost s onemocněním COVID-19, nýbrž se jedná o úmrtí způsobená jiným závažným onemocněním. Při porovnání úmrtí na respirační onemocnění za rok 2019 nenacházíme rozdíl s rokem 2020 (zdroj: data SZÚ). Ze statistického hlediska je třeba objektivně poznamenat, že koronavirus nezvýšil přirozenou úmrtnost v ČR. Ukazuje se, že zhoršení prognózy COVID-19 souvisí především s přidruženou nemocností, nikoliv s věkem jako takovým. Jde o poruchy výživy, onkologická a kardiovaskulární onemocnění, cukrovku, možná některé léky. Ohroženi nejsou primárně „starší lidé“, ale „lidé křehcí a závažně nemocní“. V tom se COVID-19 neliší od všech zátěží včetně chorob, jak to známe z epidemií chřipky, z vln veder či mrazů. 85 % lidí na covid-19 pozitivních ale nemá žádné potíže nebo má potíže minimální. Smrká, lehce pokašlává, má 37 stupňů teplotou.

7 11
možnosti
LH

Citace z výzvy 8 : Není tomu tak – ve skutečnosti jsou odborníky v často velmi vzdálených oborech a vědí o vlastnostech koronaviru, který vyvolal pandemii covid-19, jeho šíření a jím vyvolané imunitní reakci jen to, co si můžeme zjistit i my ostatní. A mnoho toho nyní ke zjišťování není – objektivních prokázaných dat je pomálu, na rozdíl od hojně se šířících spekulací. To, co předkládá skupina jedenácti kolegů, je tedy jejich spíše politický než odborný názor.

Mají na něj nepochybně právo jako kdokoli z nás. Považujeme však za matoucí, pokud k ovlivňování veřejného mínění využívají autoritu svých titulů či Karlovy univerzity.

Podepsáni (v abecedním pořadí):

Ondřej Beran, infektolog

Ondřej Cinek, lékařský biolog

Eva Froňková, genetička

Michal Holub, infektolog

Václav Hořejší, imunolog

Ondřej Hrušák, imunolog

Aleksi Šedo, biochemik

Jan Trka, hematolog

9 1
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...