Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Položím vám jednoduchou otázku: Kdyby se lid dožadoval zrušení daní a vláda by na to populisticky přistoupila, kdo by potom mohl za bankrot státu? Lid, nebo vláda? S pandemií je to úplně stejně.:-)

8 5
možnosti
Foto

Jednoznačně lid, ten vždy, neměl si zvolit tak slabou vládu.

0 4
možnosti
VN

Víte pane blogere, s Vaším článkem celkem souhlasím. Vinit Babiše a vládu z toho, že dav pitomců protestuje na Staromáku , je nesmysl. Taktéž souhlasím v tom, že dnes jsou jakékoliv protesty absurdní. Je třeba zajistit, aby se život vrátil do původních kolejí. Bez dodržování opatření se to nepovede. A čím více protestů, tím ten návrat bude komplikovanější...

Nicméně dost velkou většinu viny nese Babiš a jeho kolektiv. Kdyby management fabriky, kde pracujete, postupovat při řízení vaší fabriky stejně amatérsky , jako postupuje vláda ČR při řízení země, dávno by byl vaším akcionářem zadupán do země. Tolik chyb, co napáchali , to se hned tak nevidí. A ty chyby budou bohužel stát životy tisíců lidí a náš státní rozpočet přijde o stamiliardy korun.

7 6
možnosti
VH

1.Když někdo řekne : "...nebude to, neuděláme to, nezavřeme to..." A on to tak během pár dnů udělá! Můžeme mu věřit?

2.Je jedno, jestli to shazuje na neposlušné lidi, opozici, prosící lidi (aby se nenosili roušky).

3.Kdo chtěl vermomocí moc? Kdo ji dostal? Kdo převzal odpovědnost za 1. vlnu koronakrize?

4. Může za to premiér a neschopná vláda? Opravdu?

Odpovězte si sami!

5 6
možnosti
VN

Já jsem kroutil hlavou cca před týdnem, kdy se na netu řešila kniha reportéra ČT Kubala o první vlně koronaviru. Když bylo po ní, Hamáček jednou v televizi prohlásil , že největší zásluhy za zvládnutí situace má jakýsi člověk, který si přeje zůstat v anonymitě. Anonymita padla. tímto člověkem byl jakýsi finanční analytik a manažer , který si sám pro své podnikání modeloval vývoj epidemie. A při tom přišel na takové znepokojivé výsledky, že se zkontaktoval s Hamáčkem a Hamáček jej naštěstí vyslechl. Nebýt tohoto analytika , měli jsem zde armagedon už na jaře. A co udělala vláda ? Místo, aby se chytila za hlavu , proč jí to musel říci nějaký datový analytik a proč na to nepřišel nikdo z kompetentních specialistů, vrazila hlavu do písku. Takových věcí se přes léto dalo udělat. Neudělalo se nic. Ale nikoliv. Národu se řeklo, že jsme všechno zvládli, panáci ve vládě se poplácali po ramenou jak jsou dobří a vláda začala směrovat národ k zářným zítřkům..

4 6
možnosti
VB

V33i30l96é20m 17B21a15r27á30k

22. 10. 2020 15:25

Odpovídám ANO.

Dnes tohle daleko lépe psal Petr Honzej v HN. Andrej bude tvrdit:

1) může za to opozice (chtěla uvolnění...vládne ale vláda),

2) mohou za to lidi (neposlouchají plantážníci)

3) okolo nás mají také problémy (zatím jsem best in covid),

4) může za to dobrota Andreje, (chtěli uvolnění, zde je vidět, že Andrej vládne pomocí poeplemetru)

5) mohou za to ti, co nepřišli (na jaře prý Česko zachránil nějaký člověk z ulice, který poslal Andrejovi predikci; no on přišel i v květnu s tím co se má dělat, ale Adrej se na to vybodl, neb volby).

6) i kdyby jsme to dělali blbě, opozice je ještě neschopnější (dodávám, já co bude Andre tvrdit, aby ze sebe setřepal vinu)

10 5
možnosti
JF

Babiš je naprosto neschopný a z toho vyplývá vše ostatní.

6 10
možnosti
ES

V to prípadě jsou naprosto neschopné všechny vlády na světě ty moulo.

10 6
možnosti
JM

J72o46s89e41f 90M65i87k22i58n

22. 10. 2020 14:56

Maji-li se kroky a opatření dodržovat musí být v souladu s platným zákonem. Bohužel naše soudy ve většině případů nepotvrdily to, že jsou zavedeny v souladu se zákony.

Na stranu druhou zde byly nějaké pandemické plány, dle kterých se dalo hezky postupovat (stačilo pouze provést korekce na data).

Lidé přestali vládě a systému věřit. Proto opatření nendodržují. V nedodržování opatření jdou, bohužel, příkladem naše "elity"

3 1
možnosti

Jen mne napadlo. babiše dříve opozice a ti co volili opozici jednotně kritizovali, za opatření, že to je komunista likvidující podnikatele a zavádějící totalitu. Že po vzoru komunistů zavádí železnou oponu. A všichni chtěli uvolňovat. Nyní se to rozpadlo na dvě skupiny - ty kteří nechtějí opatření a ti, kteří si myslí, že opatření měla být ještě tvrdší. Tak se dohodněte za co babiše kritizovat. Za opatření nebo že opatření nebyla dostatečně tvrdá.

9 6
možnosti
IL

I25v87a25n 71L29a50c39k37o

22. 10. 2020 14:24

Zase lžete, pane Řezníku, bohužel.

1 9
možnosti

Petr Fiala 21. 8.: Opatření jsou nesmyslná a zbytečná. Není žádný důvod pro to, aby se plošně zaváděly roušky. Toto říká řada odborníků. Čísla jsou pozitivní. Nejde o počty nakažených, ale o počet lidí, u nichž má onemocnění vážný průběh, jde o smrtnost. Všechna tato čísla jsou lepší a lepší! A vláda přichází s plošným opatřením, které všechny otravuje. Takže se ptám: Proč? Komu to slouží? A čeho tím vláda chce dosáhnout? Ochrany zdraví určitě ne.

Netrasovat, netestovat, stačí starat se o nemocné lidi." -- MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro zdravotnictví za ODS, 30.9.2020

11 4
možnosti
VB

V96i23l31é23m 95B71a50r65á61k

22. 10. 2020 15:26

A? Kdo vládne a má odpovědnost i koryta?

2 6
možnosti
AJ

další co hází vinu na všechny kolem, je ne na skutečného viníka, vládu.

14 8
možnosti
VV

Aby se člověk choval rozumně, když probíhá epidemie nakažlivé nemoci, k tomu přeci nepotřebuje, aby za něj rozhodla vláda. Příčetná a schopná vláda je jen bonus navíc, který může situaci pomocí zvládnout snáze a kterého se nám bohužel nedostává.

10 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...